Action zelftest Corona
More

Goedkope zelftest? Corona zelftest bij Action het goedkoopst

De Corona zelftest: Je bent er voor of er tegen, maar feit is dat ze er zijn en dat dat in sommige situaties heel fijn is. Op dit moment neemt de verkrijgbaarheid van de Corona zelftest toe. Je koopt ‘m bij de drogist, supermarkt en nu zelfs bij Action. De zelftest is bij Action het goedkoopst.

Corona zelftest

Eind maart zijn er door Hugo de Jonge twee coronatesten goedgekeurd voor zelf gebruik. Dit houdt in dat men met behulp van deze testen zelf kan testen op een eventuele besmetting met het Coronavirus. Het gaat om antigeentesten. Dit soort test geeft een snellere uitslag dan de PCR-test, maar is ook minder gevoelig en minder betrouwbaar.

Action zelftest

Bij Action kun je nu ook terecht voor een Corona zelftest. Daar koop je voor €2,49 de door het RIVM goedgekeurde ACON Flowflex zelftest. Bij Kruidvat betaal je zo’n 5 euro voor een Corona zelftest. Bij Etos betaal je €3,99 voor een Flowflex antigeen test en bij Aldi tel je er €2,89 voor neer. De Action zelftest is het goedkoopst.

Niet ter vervanging

De zelftest is niet bedoeld voor gebruik in plaats van de PCR test die wordt afgenomen door de GGD. Rijksoverheid.nl zegt het volgende over het gebruik van zelftesten:

“Zelftesten niet voor testen bij klachten, bij verhoogd risico of voor toegang.”

Als de zelftest een positieve uitslag geeft, dan is het belangrijk om dit serieus te nemen. In dat geval moet je je aan de maatregelen houden en moeten ook huisgenoten thuisblijven. Omdat er sprake kan zijn van een vals-positieve uitslag is het belangrijk om – bij een positieve uitslag van de zelftest – een testafspraak te maken bij de GGD om de uitslag te laten bevestigen.

Andersom geldt dit ook: er kan sprake zijn van een vals-negatief. Ook als de test een negatieve uitslag geeft kun je je beter aan de maatregelen blijven houden om jezelf en anderen te beschermen.

Waarvoor dan wel?

In geval van klachten moet je nog steeds een testafspraak maken bij de GGD. Ook is de test niet bedoeld om te testen voor toegang. De zelftesten zijn niet heel betrouwbaar.

Wel kan een zelftest een stukje extra zekerheid bieden voor als je na lange tijd een kwetsbaar iemand – zoals bijvoorbeeld je moeder of oma – weer wil bezoeken. Dan kan het een fijn idee zijn om voor je bezoek een negatieve zelftest in handen te hebben. Ook worden sneltesten preventief ingezet voor de heropening van hogescholen. Het testen en het tonen van een negatieve uitslag is niet verplicht om toegang te krijgen, maar het kan wel bijdragen aan een veiligere schoolomgeving en dat vinden wij heel fijn!

ACON Flowflex | Action zelftest gebruiken

Action verkoopt de ACON Flowflex zelftest. Een goedgekeurde Corona zelftest die eenvoudig af te nemen is. Deze test is kant-en-klaar en komt met een bijsluiter. Lees deze goed door om de test op de juiste manier af te nemen.

Lees en bekijk: Zo neem je de zelftest af

De ACON Flowflex zelftest geeft na 15 minuten de uitslag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *