Boo Basket wat is het?
Lifestyle

Herfst & Halloween boo baskets: bekend van TikTok

Halloween staat voor de deur! En terwijl we allemaal bekend zijn met de traditie van trick-or-treating, is er een nieuwe trend die de harten van velen verovert: de Boo Basket. Geïnspireerd door de lieflijke paasmandjes die we in de lente geven, is de Boo Basket de herfstige, spookachtige variant die perfect is voor Halloween.

Wat is een Boo Basket?

Een Boo Basket is een verrassingsmand vol met snoep, speelgoed, en andere Halloween-gerelateerde traktaties. Het idee is simpel: maak een mandje vol met lekkernijen en verrassingen en geef het anoniem aan iemand die je kent – het kan je kind, partner, vriend, buur of zelfs een collega zijn. Het is een manier om de Halloween-spirit te verspreiden zonder aan te bellen en “trick or treat” te roepen.

Het leuke aan een Boo Basket is dat het vaak gepaard gaat met een briefje dat de ontvanger aanmoedigt om het plezier door te geven: pay it forward. Dus als je een Boo Basket ontvangt, is het meestal de bedoeling dat je er zelf ook een maakt en deze aan iemand anders geeft. Wel zo leuk!

Tiktok trend: Boo Baskets maken

Zoals met veel trends tegenwoordig, heeft TikTok een grote rol gespeeld in de populariteit van Boo Baskets. TikTok-gebruikers over de hele wereld delen hun creatieve Boo Basket creaties, van eenvoudige mandjes met snoep tot uitgebreide thema-mandjes die eruitzien alsof ze rechtstreeks uit een professionele cadeauwinkel komen.

De hashtag #BooBasket heeft al miljoenen views op TikTok. Als je erdoorheen scrolt, kom je terecht in een eindeloze stroom van inspirerende en creatieve ideeën. Van mandjes die zijn versierd met lichtjes en spookachtige figuren tot mandjes die specifiek zijn gemaakt voor huisdieren of volwassenen (denk aan wijn en kaarsen). Je kunt jouw creativiteit de vrije loop laten met het samenstellen & creëren van jouw Boo Basket!

Inspiratie voor Boo Baskets

Ben je op zoek naar inspiratie voor het maken van jouw Boo Basket? Op Pinterest en TikTok kun je enorm veel inspiratie opdoen voor verschillende soorten manden. Maar wij delen ook alvast wat ideetjes:

  1. Kindermandje: Vul een mandje met mini-chocoladerepen, gummy snoepjes, een klein speelgoedje (zoals een glow-in-the-dark spin of een klein speelgoedspook) en misschien een Halloween-kleurboek met wat kleurpotloden. Ook leuk als de kids oud genoeg zijn: een setje om samen een pompoen uit te snijden!
  2. Volwassenenmandje: Denk aan fijne herfstsnacks zoals pompoenpitten of gekruide noten, herfstthee, een flesje herfstbier of wijn, een kaars met pompoengeur en misschien een leuke mok met herfstig design.
  3. Huisdierenmandje: Ja, ook onze harige vrienden kunnen meedoen aan de pret! Vul een mandje met wat Halloween-hondenkoekjes of kattensnoepjes, een nieuw speeltje en misschien een schattige Halloween-bandana. Ook leuk: Halloween huisdierkleding!
  4. Thema-mandjes: Je kunt echt creatief worden met thema’s. Denk aan een “Heksenbrouwsel” mandje met groene snoepjes, een mini-heksenhoed en een toverstaf. Of een “Vampier Verwennerij” mandje met rode snoepjes, een klein flesje ‘bloed’ (rode limonade) en een setje plastic vampiertanden.

Weet je nou niet waar je moet zijn voor leuke cadeautjes voor in jouw Boo Basket? Tijdens deze periode kom je met een rondje door het centrum al heel ver. Winkels zoals Action en Xenos hebben niet alleen perfecte manden voor de basket, maar hebben ook veel seizoensitems: denk aan herfstbladeren, Halloween decoratie, herfstige mokken en andere leuke probs. Ook bij winkels als So Low zou je goed kunnen scoren als je op zoek bent naar die typische Halloween items.

Het maken van een Boo Basket of Boo Bag is niet alleen een leuke activiteit, maar het is ook een geweldige manier om de herfst- of Halloween-spirit te verspreiden! En dankzij TikTok hebben we nu een schat aan inspiratie tot onze beschikking. Dus waar wacht je nog op?