Is mijn Coach tas echt
Fashion

Is mijn Coach tas echt? Real Coach bag vs. fake

Je hebt een Coach tas of je wil er een kopen. Maar gaat het wel om een originele merktas, of is het ‘fake’? Als je rondloopt met de vraag “Is mijn Coach tas echt?” dan moet je dit artikel even lezen.

Over Coach

Coach is een merk uit New York, Verenigde Staten. Het merk heeft een ‘luxury brand’ imago en is met name bekend om zijn tassen.

Hoewel Coach bekend staat als een luxe merk hebben ze wel een minder exclusief imago. Het is bijvoorbeeld niet te vergelijken met Chanel, Gucci of Prada. Het segment waarin je Coach kunt plaatsen is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Michael Kors en Furla. Desondanks is het ook een populair merk als we spreken over de markt van replica’s.

Is mijn coach tas echt

Is mijn coach tas echt?

Als lezer van dit artikel vraag jij je waarschijnlijk af of jouw Coach tas echt is, of hoe je een origineel exemplaar kunt onderscheiden van een ‘fake’ voor als je een tas wil kopen.

Stitching

Een manier waarop je een fake Coach tas vaak makkelijk kan onderscheiden van een origineel exemplaar is door te kijken hoe de tas gestikt is. Een origineel exemplaar is perfect – en enkel – gestikt. Is de tas wat slordig gestikt, of zijn er stukjes waar dubbel is gestikt? Dan heb je te maken met een fake…

Hardware

Wanneer je het hebt over hardware dan heb je het over ritsen, metalen ringen, studs en vergelijkbare details. Ook hierin zitten duidelijke verschillen tussen een originele Coach tas of een neppe uitvoering.

Een originele Coach tas wordt voorzien van hardware van kwaliteit. Deze is zwaar en uitgevoerd in zilver of goudkleur. Is de hardware van plastic of plated? Dan heb je een replica te pakken.

Coach gebruikt ritsen van YKK en / of Ideal. Deze merkjes kun je terugzien op (een van) de ritsen van de tas.

C van Coach

De C van replica’s wijkt vaak af van de de C van originele Coach tassen. Ook dit is een punt waarop je een replica kunt onderscheppen. Sowieso is het verstandig om het lettertype te bestuderen. Het originele logo is herkenbaar en bevat bijvoorbeeld een puntige hoofdletter A. Ook de C is herkenbaar door zijn uiteindes. Beide C’s uit Coach moeten gelijk aan elkaar zijn.

Een replica kun je bijvoorbeeld herkennen aan een ronder lettertype, of ongelijke C’s.

Authenticiteitslabel

De tassen van Coach zijn voorzien van een lederen authenticiteitslabel. Deze vind je aan de binnenkant van de tas.

Serienummer

Een echte Coach tas is voorzien van een serienummer. Deze vind je op het authenticiteitslabel óf op een wit label in een binnenvak. Let erop dat een serienummer – na het streepje – nog 4 cijfers lang moet zijn. Vervolgens kun je het serienummer checken op internet.

Check of er geen spellingsfouten staan in het authenticiteitslabel en dat alle letters hoofdletters zijn. Het label moet in het Engels zijn. Het authencititeislabel is gestikt, let ook hier dus weer op hoe het geheel gestikt is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *