Parfum spuiten plekken
Fashion

Spuit je parfum op deze plekken om er optimaal van te genieten!

Waar spuit jij je parfum? Traditioneel gezien dragen we parfum op de pols en sprayen we in hals. Maar er zijn meer goede plekken om parfum te spuiten, waar de parfum zich goed ontwikkelt en lang blijft hangen. Ontdek de beste plekken om parfum te spuiten zodat je optimaal geniet van de geur!

Waarom op deze plekken parfum spuiten?

Er is een reden waarom we parfum op specifieke plekken spuiten. De traditionele plekken – de pols en hals – zijn namelijk warme plekken op ons lichaam. Deze warmte is van positieve invloed op je parfum, want parfum heeft warmte nodig om te verdampen en de geur af te geven. De beste plekken om parfum aan te brengen noemen we ‘pulse points’: de plekken waar veel bloedvaten bij elkaar liggen. Er zijn dus nog meer goede – al dan niet betere – plekken op je lichaam om je parfum aan te brengen.

Parfum achter oren

Achter je oren is misschien wel dé plek om parfum aan te brengen. Dit is de warme plek die je nodig hebt en tegelijkertijd is deze plek ook een beetje beschut, door je haren. Hierdoor wordt de geur beschermd en zul je hem goed blijven ruiken.

Binnenkant van je ellebogen

Ook de binnenkant van je ellebogen is zo’n warme plek en daarmee een echte ‘pulse point’. Een goede plek dus om je favoriete parfum, bijvoorbeeld Giorgio Armani My Way, te spuiten, zeker wanneer je een kledingstuk met korte mouwen of luchtige stof draagt. Deze plek zal wat minder effect hebben als je een dikke trui draagt.

Knieholtes

De knieholtes zijn vergelijkbaar met de binnenkant van je ellebogen. Door ook de knieholtes mee te nemen in je parfum routine verdeel je het parfum gelijkmatig over je lichaam. Hierdoor is de geur goed verspreid en zal je het extra lang blijven ruiken. Dit is ook een fijne plek om te spuiten om je parfum niet te overheersend te laten ruiken, doordat het lager is.

Bij je decolleté

Na het spuiten van parfum in de nek en de hals, is het decolleté een logische volgende plek. Combineer deze plek met het parfum achter je oren en je favoriete geur zal goed blijven hangen en afgeven!

Andere plekken om parfum te spuiten

Warme plekken op je lichaam zijn de beste plekken om parfum te spuiten. Toch zijn er ook andere plekken waar we vaak parfum spuiten, zoals op kleding en in het haar.

Parfum blijft goed hangen op haar en dit kan dus een fijne plek zijn om wat parfum te sprayen. Pas hiermee wel op! Alcohol droogt je huid namelijk uit en parfum werkt ook niet goed in combinatie met een gevoelige hoofdhuid. Wil je dat je haar lekker ruikt? Gebruik dan liever een speciaal geproduceerd haarparfum.

Iets anders waar weleens parfum op wordt gespoten is kleding. Een sjaal kan hierdoor echt naar jou en je favoriete parfum gaan ruiken. Een simpel spraytje op een kledingstuk zal echter niet veel doen. Parfum vervliegt in dat geval al snel, want zoals we al zeiden heeft parfum warmte nodig. Daarnaast moet je ook goed oppassen bij het parfum spuiten op duurzame kleding, want dit kan vlekken veroorzaken. Dat wil je natuurlijk niet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *