Voordelen van vaste zeep
Fashion,  Lifestyle

De fijne voordelen van vaste zeep

Tegenwoordig zie je steeds meer vaste zeep. Kijk maar naar de ‘naked showergels’ van Lush of de ‘shampoo bars’ die steeds meer merken op de markt brengen. Hoewel de vaste zepen misschien nog even wennen zijn, zitten er veel voordelen aan de vaste vorm van zeep.

Welke vaste zepen zijn er?

Er zijn verschillende zepen met verschillende gebruiksdoeleinden. Hetzelfde geldt voor zeep in vaste vorm. Zo zijn er vaste zepen om je handen mee te wassen, vaste zepen die dienen als douchegel en ‘shampoo bars‘: shampoo in vaste vorm.

Voordelen van vaste zeep

Hoewel het gebruik van een vaste zeep je misschien nog wat onwennig is, zijn er veel voordelen aan – het gebruik van – vaste zeep.

Shampoobar op reis

Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je denkt aan de voordelen van vaste zeep, maar het zeker een enorm voordeel: zeep in vaste vorm neem je gemakkelijk mee op reis. Als je reist per vliegtuig heb je te maken met restricties omtrent het vervoeren van vloeistoffen. Met het meenemen van shampoo, skincare, zonnebrand en douchegel zit je al snel aan veel meer vloeibare producten dan dat je mee mag nemen in je handbagage.

Door je douchegel en shampoo in vaste vorm mee te nemen verminder je de hoeveelheid vloeibare producten aanzienlijk. Naast dat je hierdoor problemen bij de douane – waarbij je producten achter moet laten – kunt vermijden, is er nog een extra voordeel: je producten zullen niet gaan lekken! Hoe vervelend is het wel niet als je eindelijk op bestemming aankomt en het blijkt dat je zomerse outfits onder de douchegel zitten?! Dat voorkom je door zeep in vaste vorm mee te nemen.

voordelen van vaste zeep

Duurzame zeep

Voor velen is duurzaamheid de voornaamste reden voor het gebruik van zeep in vaste vorm. Door de vaste vorm is het namelijk mogelijk om de zeep milieuvriendelijker te verpakken, of om deze zelfs ‘naakt’ te verkopen: zonder verpakking, zoals Lush doet bij haar ‘naked’ producten. Plastic verpakkingen zijn in dit geval overbodig.

Ook is zeep in vaste vorm duurzamer in gebruik dan vloeibare zeep. Een shampoobar gaat vaak tot wel 80 wasbeurten mee. In tegenstelling tot een fles vloeibare shampoo kun je met een shampoobar enkele maanden doen!

Weinig ruimte

Zeep in vaste vorm neemt weinig ruimte in beslag. Staat jouw badkamer of douche ook altijd helemaal vol met flessen shampoo en douchegel? Een stukje vaste zeep of een shampoobar neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan plastic flessen met vloeibare zeep. Naast bovengenoemde voordelen van vaste zeep is het dus ook praktischer als je een kleine badkamer hebt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *