Kerstkaarten versturen
Lifestyle

Tijd om je kerstkaarten te versturen!

Wil je dat jouw kerstwens op tijd op de deurmat ligt? Dan is het tijd om je kerstkaarten te bestellen en binnenkort te versturen! Volg het stappenplan om te zorgen dat jouw kerstkaarten op tijd en bij de juiste mensen aankomen.

1. Wie stuur je een kerstkaart?

Voordat je verdere voorbereidingen gaat treffen voor het versturen van kerstkaarten is het handig om te weten wie je een kerstkaart stuurt. Zo weet je hoeveel kerstkaarten je uiteindelijk nodig hebt, maar ook wat voor soort. Een collega of zakelijke relatie stuur je waarschijnlijk toch een kerstkaart met een andere ‘noot’ dan naar opa & oma.

Stap 1 is dus het maken van een lijstje van ontvangers!

2. Kerstkaarten ontwerpen of kopen

Als je op een rijtje hebt wie je een kaartje wil sturen is het tijd om kerstkaarten te regelen. Je kunt kant-en-klare kerstkaarten kopen óf ze zelf ontwerpen, door een bestaande kaart aan te passen naar wens. Een kerstkaart met foto maakt je kerstwens voor familie en vrienden meteen een stuk persoonlijker! Of je wil een kerstkaart ontwerpen omdat je er een speciale tekst op wil zetten, dat kan natuurlijk ook!

Kies jouw kerstkaarten voor dit jaar volgens de kersttrends van 2022. Bijvoorbeeld klassiek Kerst met traditionele kleuren zoals rood, groen en wit. Minimalistisch met neutrale kleuren, zoals een combinatie van bruin- beige- en goud tinten. Of juist lief en zoet met zachte pastelkleuren volgens de Christmas Candy trend!

Bij Kaartje2go bestel je gemakkelijk jouw kerstkaarten. Je laat ze in een set thuisbezorgen om ze vervolgens zelf te schrijven en te versturen, óf je laat ze meteen bij de ontvangers bezorgen. Je kunt kiezen voor een bestaand ontwerp of jouw eigen kerstkaarten maken. Ook zijn er verschillende extra opties, zoals een luxe foliedruk. Daarnaast kan je kiezen uit verschillende papiersoorten, enveloppen én kun je sluitzegels toevoegen. Hiermee krijg jouw kerstkaart een extra feestelijke uitstraling!

Voordat je jouw gemaakte kaarten besteld kun je nog een tekst toevoegen!

3. Een persoonlijke kerstwens

Bij een kerstkaart hoort een kerstwens zoals ‘prettige feestdagen’, ‘happy Xmas’ of ‘fijne Kerst en een gelukkig nieuwjaar’. Deze kun je eigenlijk naar iedereen sturen. Maar misschien wil jij jouw dierbaren wel een unieke en persoonlijke kerstwens toesturen. Een persoonlijke berichtje dus. Als je de kerstkaarten in huis hebt óf als het digitale ontwerp klaar is, is het tijd om de kerstwens voor de ontvanger toe te voegen!

4. Kerstkaarten versturen

Zijn de kerstkaarten helemaal klaar en voorzien van een boodschap? Dan is het moment gekomen om je adressenboekje erbij te halen en de enveloppen te schrijven. Een likje om de envelop dicht te plakken (of gewoon een natte doek of plakbandje ;)) en een (december)zegel er op! Tijd om ze naar de postbus te brengen. Je online bestelde kerstkaarten direct naar de ontvanger laten versturen is natuurlijk ook een optie. Dan kun jij lekker warm binnen blijven!