slapen met verzwaringsdeken
Lifestyle

Slapen met een verzwaringsdeken: iets voor jou?

Slaapproblemen komen vaak voor. Veel mensen hebben moeite met in slaap vallen, doorslapen of worden regelmatig vermoeid wakker. Een verzwaringsdeken is een relatief nieuw hulpmiddel dat wordt gebruikt om beter te slapen.

Is een verzwaringsdeken iets voor jou?

Het lijkt misschien een beetje vreemd om onder een zware deken te liggen, maar er zijn veel mensen die zweren bij de voordelen van een verzwaringsdeken. Of een verzwaringsdeken ook iets voor jou is, hangt af van je persoonlijke slaapbehoeften en voorkeuren. Probeer het gewoon eens! Als je moeite hebt met slapen of last hebt van stress en angst kan een verzwaringsdeken zeker het proberen waard zijn! Niet geschoten is altijd mis.

Hoe het werkt

Een verzwaringsdeken is een speciaal ontworpen deken met extra gewicht. Dit extra gewicht wordt gebruikt om een diepe drukstimulatie te creëren die de slaap verbetert. De deken wordt vaak vergeleken met het gevoel van een stevige knuffel, wat een gevoel van veiligheid en comfort kan bieden. Het kan daardoor ook een fijn hulpmiddel zijn om stress en angst te verminderen. Als je minder last hebt van deze gevoelens slaap je al snel beter!

Verzwaringsdeken in de zomer

Ook in de zomer met verzwaringsdeken slapen? Dat kan gewoon! Wel doe je er dan extra verstandig aan om een beschermhoes voor je deken te kopen. Deze beschermt niet alleen je deken, maar kun je ook makkelijk wassen in je wasmachine. Dat is zeker in de zomer wel zo fris! Een verzwaringsdeken zelf is namelijk wat lastiger te wassen door zijn gewicht en volume.

Een beschermhoes van bamboe is de beste keuze voor in de zomer. In vergelijking met hoezen van fleece en katoen is bamboe het meest ademend, waardoor de deken ook in de zomer lekker koel blijft! Zo blijf je ook tijdens het zomerseizoen goed slapen met de voordelen van een verzwaringsdeken.