Waarom is Temu gevaarlijk?
Lifestyle

Waarom is TEMU gevaarlijk?

Van kleding tot gadgets, we kunnen bijna alles met een paar klikken bestellen. Een van de nieuwste spelers op de markt is TEMU, een Chinese webwinkel die sterk lijkt op AliExpress maar dan met nóg lagere prijzen en hoge kortingen . Maar is deze app wel zo veilig als hij lijkt? Lees over de gevaren van TEMU en wat je moet doen als je een account hebt.

Wat is TEMU?

TEMU is een online winkelplatform dat een veel verschillende producten aanbiedt, van mode tot elektronica. Het is ontworpen om consumenten een gemakkelijke en snelle manier te bieden om producten uit China te kopen. Het is vergelijkbaar met AliExpress en SHEIN en op het eerste gezicht lijkt TEMU een handige en betaalbare optie voor online winkelen. Maar waarom is TEMU gevaarlijk?

Waarom is TEMU gevaarlijk?

Hoewel TEMU op het eerste gezicht een aantrekkelijke optie lijkt voor online winkelen, zijn er ernstige zorgen over de veiligheid en betrouwbaarheid van de app. Hier zijn enkele van de belangrijkste gevaren van TEMU:

  1. Malware: Een van de grootste zorgen rondom TEMU is de mogelijkheid van malware. In het verleden is er malware aangetroffen in een andere app die door hetzelfde bedrijf is ontwikkeld. Deze app had toegang tot gevoelige informatie, zoals biometrische gegevens en kon verbinding maken met Bluetooth- en wifi-netwerken. Dit roept serieuze vragen op over de veiligheid van de TEMU-app.
  2. Privacy: TEMU verzamelt een aanzienlijke hoeveelheid persoonlijke informatie van zijn gebruikers. Dit omvat locatiegegevens, telefoonnummers en contactinformatie. Hoewel veel apps informatie verzamelen, is het zorgwekkend hoe TEMU deze gegevens kan gebruiken, vooral gezien de eerdere malware-aantijgingen.
  3. Kwaliteit: Afgezien van de technische en privacyzorgen, is er ook bezorgdheid over de kwaliteit van de producten die op TEMU worden verkocht. Veel gebruikers hebben geklaagd over producten die niet overeenkomen met wat op de foto’s wordt getoond of die bij aankomst defect zijn.

Oppassen voor TEMU

De advertenties met hoge kortingen en veel coupons kunnen verleidelijk zijn, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van de potentiële gevaren. Van malware tot privacyzorgen en kwaliteitsproblemen: er zijn (TE) veel risico’s verbonden aan het gebruik van deze app. Wij raden dan ook af om TEMU te gebruiken. AliExpress is in dat geval een veiliger alternatief.

Wat als je al een account hebt?

Heb je al een account bij TEMU en heb je misschien zelfs al eens wat besteld? Het beste wat je in dat geval kan doen is je gegevens wissen en je account verwijderen via de app. Vóórdat je de app ook verwijdert van je telefoon.