Kerstdecoratie voor bedrijven guirlande met verlichting
Interieur

Guirlandes met verlichting: de charme van klassieke kerstversiering

Ken je die stijlvolle, groene elegante slierten met licht die je met de feestdagen in een huis of bedrijfspand ziet hangen? Die lichtjes die een zachte, gouden gloed verspreiden en zo voor een sfeervolle kerstverlichting zorgen. Rondom een trap, kast of aan het plafond. Dit zijn guirlandes met verlichting: en ze kunnen de sfeer van je huis of bedrijfspand rondom de feestdagen compleet transformeren!

Wat zijn guirlandes?

Guirlandes zijn flexibele, decoratieve slierten. Kerst guirlandes lijken vaak gemaakt van dennentakken. Het is een klassieke kerstversiering die je tegenwoordig veel ziet in combinatie met led-verlichting. Dat zorgt voor een prachtige kerstsfeer. Wil jij dit jaar ook die charme in huis? Dan is een guirlande met verlichting kopen zeker aan te raden.

Waarom kiezen voor guirlandes met verlichting?

Als je het stuk hierboven leest, komen er al een aantal redenen voorbij. Ik zet ze nog even duidelijk voor je op een rijtje:

  1. Sfeervolle uitstraling: In tegenstelling tot andere vormen van kerstverlichting, bieden guirlandes een subtiele, maar toch uitgesproken charme met zich mee. Ze zijn minder ‘schreeuwerig’ dan de typische felgekleurde lichtjes, maar ze geven nog steeds die warme, feestelijke uitstraling.
  2. Flexibiliteit: Guirlandes zijn extreem flexibel en kunnen rond elk oppervlak worden gewikkeld – van balkons en hekken buitenshuis, tot rondom je trap(leuning) of bovenop de kast.
  3. Energiezuinig: Tegenwoordig zijn de meeste guirlandes voorzien van LED-verlichting. LED-lampjes verbruiken aanzienlijk minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan ook langer mee. Dit betekent dat wanneer je kiest voor LED-verlichte guirlandes, je niet alleen kiest voor een gezellige kerstsfeer, maar ook voor duurzaamheid. In een tijd waarin steeds meer nadruk wordt gelegd op milieubewustzijn en duurzaam leven, is het kiezen voor energiezuinige decoraties een stap in de goede richting. Zo versier je jouw huis met veel sfeer voor Kerst zonder dat de energiekosten flink oplopen!
Kerstdecoratie voor bedrijven guirlande met verlichting

Kerstdecoratie voor bedrijven

In bedrijfsomgevingen worden guirlandes in de periode rondom de feestdagen gebruikt om een warme en uitnodigende sfeer te creëren, voor zowel klanten als werknemers. Tijdens de feestdagen kunnen bedrijfspanden soms kil en onpersoonlijk aanvoelen, maar met de toevoeging van sfeervolle verlichting zoals guirlandes, wordt er een gastvrije sfeer gecreëerd die de indruk van het bedrijf ten goede komt. Of het nu gaat om een winkel, een kantoor of een restaurant, subtiele verlichting kan een blijvende impact hebben op hoe mensen een bezoek ervaren.

Decoreren met guirlandes

Wanneer je kiest voor guirlandes als kerstdecoratie, zijn er verschillende creatieve manieren om ze te gebruiken. Ik zet er een aantal voor je op een rijtje om te gebruiken als inspiratie voor je kerstversiering!

  1. Raamkozijnen en deuren: Omlijst de entree van je huis of bedrijfspand met een guirlande voor een warme, gastvrije uitstraling.
  2. Trapleuningen: Wikkel guirlandes rond de leuningen voor een feestelijk accent, elke keer dat je de trap op- of afloopt. Als jouw trap in de woonkamer of bedrijfshal staat is dit dé perfecte manier om de trap onderdeel te maken van het feestelijke geheel.
  3. Balkons en terrassen: Hang guirlandes langs de randen voor een sprookjesachtige sfeer aan de buitenkant van je woning!
  4. Rond de openhaard: Een openhaard in de winter is heerlijk en ziet er sfeervol uit. Pak uit voor Kerst en drapeer een guirlande rondom de openhaard om het helemaal af te maken. Pas natuurlijk wel op voor eventueel brandgevaar bij het aanzetten van de haard.
  5. Gordijnroede: Een plek waar je misschien niet zo snel aan zal denken. Maar als jouw gordijnroede geschikt is om iets aan op te hangen, dan kan een Kerst guirlande met verlichting heel tof zijn!
  6. Kasten: Decoreer kasten door er een guirlande op en langs te hangen. Dat ziet er lekker kerstig uit!
  7. Hang op aan de muren of plafond: deze kerstdecoratie leent zich ook prima om lege muren bij het kerstthema. Met enkele haakjes in het plafond of een simpel spijkertje in de muur kun je de guirlande langs de muur laten draperen voor een stijlvolle muurdecoratie.