Type haard in interieur
Interieur

Een haard in je interieur: zo creëer je de perfecte look in jouw woonkamer

Een haard is een prachtige toevoeging aan elk huis, maar het kan moeilijk zijn om te beslissen hoe je ‘m in het interieur gaat plaatsen. Wil je dat het de blikvanger van de ruimte is? Of wil je de openhaard in het bestaande interieur zodat het een natuurlijk onderdeel wordt van de ruimte? Er zijn veel manieren om een haard in je woning te plaatsen zodat het bij jouw wensen én de woning past!

De look & het type haard

Een van de eerste dingen waar je aan moet denken is de stijl van de haard. Wil je een moderne, industriële look? Dan zijn elektrische haarden een mooie optie om te overwegen! Of ben je op zoek naar iets traditionelers, zoals een klassieke open haard? Dan zijn de houtkachels van Droomkachels het bekijken waard. Er zijn haarden in alle soorten en maten beschikbaar, dus er is altijd wel iets dat bij jouw smaak en woonstijl past!

Waar komt de haard?

Daarnaast moet je rekening houden met waar de haard zich bevindt of geplaatst gaat worden. Afhankelijk van het type haard zal er luchtafvoer moeten zijn. En als je een haard in de woonkamer hebt, moet je ervoor zorgen dat de look hiervan matcht en in balans is met de rest van de ruimte. Dit betekent dat je de grootte, kleur en de eerder genoemde stijl van de haard moet afstemmen op de indeling van de ruimte en je meubels.

Haard als centerpiece van de ruimte

Een andere manier om een haard te verwerken in het interieurontwerp van je huis is door het te omlijsten met een mooie haardomranding. Een mantel van hout, of juist klassiek & chique van marmer of een ander soort natuursteen! Door de haard te omlijsten maak je ‘m tot echt centerpiece – uniek middelpunt – van de kamer!

Denk ook aan veiligheid

Tot slot is het ook belangrijk om te denken aan de praktische aspecten van de haard. Zorg ervoor dat de haard op een veilige afstand van andere meubels staat en dat er genoeg ruimte is om eromheen te lopen. Als je een open haard hebt, is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende luchtcirculatie in de kamer & rekening te houden met luchtafvoer.

Het vinden & plaatsen van de perfecte haard voor jouw woning is dus een kwestie van keuzes maken op het gebied van type haard en materialen voor de gewenste uitstraling, en rekening houden met praktische zaken zodat jij volop kan genieten van deze prachtige toevoeging aan je interieur!