Tips wellnessmomentje thuis
Lifestyle

Tien tips voor een wellnessmomentje thuis

Wellness is niet gebonden aan tijd en plaats, dat kan ook gewoon thuis. Hieronder een aantal tips om in je eigen omgeving een goede sfeer te creëren en zo je energie en geest weer op te laden. Een wellnessmomentje thuis doet namelijk wonderen!

1. Een schuimbad

Als je in het bezit bent van een jacuzzi of whirlpool bad, is dat natuurlijk een hele goede manier om op een weldadige manier je lichaam en geest te ontspannen. Geen jacuzzi? Een lekker warm bad is ook een ideale plek in huis om je eigen wellnessruimte te creëren. Wat theelichtjes op de rand van het bad, een stapel tijdschriften bij de hand, een lekker glas en een lekkere badschuim of badolie zijn al een goed begin.

2. Oefeningen

Je kunt de kwaliteit van het leven natuurlijk ook verbeteren via fysieke inspanning, ontspanning door inspanning. Ga bijvoorbeeld in kleermakerszit zitten, mediteer voor een paar minuten, let op je ademhaling en doe wat strekoefeningen. Een betere voorbereiding van de dag die komen gaat is er niet. Maar het werkt natuurlijk ook rustgevend na een dag hard werken. Zulke oefeningen werken bijzonder goed om de energie weer te laten stromen en stress te verlagen. 

3. Siësta

In tegenstelling tot oefeningen doen is rust natuurlijk ook een uitstekende manier om volledig te ontspannen. Het klinkt misschien cliché, maar het is voor velen toch een uitdaging om echt de tijd voor jezelf te nemen. Zet je tv, computer en mobieltje uit en ga liggen of zitten in een positie waar je je goed bij voelt en concentreer je op jezelf en je lichaam. Laat alle dagelijkse rompslomp los. En probeer zoveel mogelijk gedachten los te laten. Geef jezelf helemaal over aan ontspanning en rust.

4. Geurkaarsen

Wellness is het positief prikkelen van alle zintuigen. Je neus speelt hier dus ook een grote rol in. Dim het licht en steek een paar geurkaarsjes aan. Ontloop even de dagelijkse beslommeringen en laat je onderdompelen in een zalige geursensatie. De geurkaarsjes of geurtheelichtjes prikkelen ook je geest. Kaarslicht geeft een sfeervolle ambiance en het gevoel van romantiek en dat zorgt voor positieve gedachten. 

5. Massage

Ontspannen hoef je niet alleen te doen. Als je thuis met z’n tweeën bent is dat natuurlijk een geweldig moment om elkaar even te verwennen middels een massage. Dat gaat in je uppie natuurlijk niet zo makkelijk. Geef elkaar een voet en hand massage of een ontspannende hoofdmassage. Er zijn heel wat variaties te bedenken om samen met je geliefde een heerlijk verwenmoment te scheppen. 

6. Bloemen en planten

Mensen worden blij van een bloemetje. Dat is geen reclameslogan maar een echt bewezen feit. Bloemen en planten hebben een positieve werking op iemands geluksgevoel en algehele welzijn. Ga dus snel naar de bloemenwinkel en koop een mooie, kleurrijke bos bloemen voor jezelf of een paar planten. Zet deze op een zichtbare plek in je woonkamer en ervaar het gevoel van tevredenheid en kleur in je leven.

7. Wake-up light 

Voel je je ’s ochtends nadat de wekker gaat nog moe? Begin de dag dan goed met een wake-up light. Geen snorrende en irritante wektonen meer, maar gewekt worden door opkomend natuurlijk licht. Het licht van deze wekker neemt geleidelijk toe en is een natuurlijke nabootsing van een zonsopgang. Dat geeft je meer energie te geven en helpt je een prettig dagritme te vinden. Met een wake-up light houdt je winterdepressies en andere seizoensgebonden klachten, zoals voor- en najaarsmoeheid op afstand.

8. Genieten van eten

Op wellnessgebied zijn er veel mogelijkheden en daar hoort natuurlijk ook lekker en gezond eten bij. Gezellig in de keuken bezig zijn met eten kan zeer ontspannend zijn en zelfs therapeutisch werken. En als het gerecht dan ook nog eens goed gelukt is, dan is het niet alleen smullen geblazen, maar geeft dat je ook een trots gevoel. Kleine hapjes maken kan natuurlijk ook. Schotel jezelf wat tapas of sushi voor en geniet rijkelijk ! 

9. Rustgevende (achtergrond)muziek

Kies relaxte muziek uit en zet deze op als achtergrondmuziek. Ga lekker ontspannen en laat je oren het werk doen. Luister naar de tonen en ritmes en probeer nergens anders aan te denken. Je kan natuurlijk ook een goed boek pakken en een achtergrondmuziekje opzetten. Rustgevende achtergrondmuziek activeren het natuurlijke ontspanningsproces in de hersenen.

10. Zonnebank

Gun jezelf een heerlijk verwen-momentje door te ontspannen onder de zonnebank. Na een kwartiertje zal je al een positieve verandering merken. Het geeft ontspanning in je spieren, maakt vitamine-D aan, en laat je bloed weer stromen. Daarna zal je je fitter en relaxter voelen en je ziet er daarna ontspannen en gewoonweg goed uit. Ga wel verstandig met zonnen om, doe het niet te vaak. Af en toe genieten onder de zonnebank kan echter geen kwaad.