kleine badkamer praktisch inrichten
Interieur

Kleine badkamer praktisch inrichten en groter laten lijken

In de badkamer breng je stiekem best veel tijd door. Een kleine badkamer kan dan een doorn in het oog zijn, maar dit is niet per se nodig. Wij delen onze tips voor een kleine badkamer. Een kleine badkamer praktisch inrichten wordt hiermee makkelijker én we geven ook tips waarmee je jouw kleine badkamer groter kunt laten lijken. Door slimme ruimtebesparende opties kan dat ook gewoon stylish!

Kleine badkamer (praktisch) inrichten

Omdat een badkamer een essentiële ruimte is en deze ook invloed heeft op je woongenot, wil je deze zo mooi én praktisch mogelijk inrichten. Bij een kleine badkamer kan dit een stuk lastiger zijn. Voor het inrichten van je kleine badkamer zijn er eigenlijk twee belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden: (1) de ruimte moet zo ruim mogelijk blijven ogen en (2) moet functioneel en praktisch zijn.

Een kleine badkamer praktisch inrichten én ruimer laten ogen wordt gemakkelijk met onderstaande tips!

Vermijd kleine prullaria

In een kleine badkamer heb je al snel de neiging om te gaan werken met veel kleine dingen. Kleine meubelen, kleine accessoires, kleine spiegel. Doe dit niet! Hierdoor past er wellicht wel meer in je badkamer, maar dit is tegelijkertijd ook precies waardoor de kleine badkamer voller en dus kleiner gaat ogen.

Beter kun je kiezen voor (enkel hoognodige) grotere meubels. Denk bijvoorbeeld aan een normale grootte wastafel en een grote spiegel. Je zult zien dat de kleine badkamer hierdoor juíst ruimer zal aanvoelen.

kleine badkamer praktisch inrichten

Badkamerspiegel met opbergruimte

Een badkamer zonder spiegel kan wat ons betreft niet. Gelukkig zijn er genoeg opties als het gaat om een spiegel voor een kleine badkamer. Handig voor in een kleine badkamer is een spiegel met daarachter opbergruimte. Zo creëer je in je kleine badkamer toch wat extra opbergruimte, waarbij je favoriete haarproducten toch opgeruimd en uit het zicht zijn. Handig in de badkamer voor het hele gezin!

Daarbij heeft een spiegel van zichzelf al een optisch ruimte vergrotend effect. Wanneer er daglicht in je badkamer komt weerkaatst een spiegel dit licht. En licht doet de ruimte groter lijken.

Badkamer trolley voor extra opbergruimte

Heb je echt een kleine badkamer en eigenlijk geen ruimte voor een opbergmeubel, maar heb je die (extra) opbergruimte eigenlijk toch wel nodig voor het opbergen van je favoriete verzorgingsproducten of handdoeken? Dan is een verrijdbare trolley – zoals IKEA essential RASKOG – wellicht de ideale oplossing voor jou!

Deze trolley kan je indien nodig een plek geven in de douche, om toch extra spullen een plek te kunnen geven. Wanneer je gaat douchen verrijd je de trolley gemakkelijk naar een andere plek in de badkamer of daarbuiten. Daarna zet je hem weer terug op zijn plek. Zo benut je jouw ruimte nog beter! De trolley is dan ook een ideal oplossing. Zeker als je in een studio woont!

kleine badkamer inrichten

Douchen in bad

In een kleine badkamer past alleen een douche. Dat is het idee dat bij veel mensen leeft. Toch zijn de mogelijkheden vaak ruimer dan dat je denkt. Een bad én douche kan wellicht wat lastig worden in een kleine badkamer, maar als je niet zonder bad kan of wil is er wellicht de optie om een bad te plaatsen met daarin de mogelijkheid om te douchen. Douchen in bad dus!

Als jij niet zonder bad kan ik dit wellicht een optie die je moet overwegen. Uit ervaring willen wij je wel aanmoedigen om de voor- en nadelen goed af te wegen. Douchen in bad kan een enorme uitkomst bieden, maar als je bijvoorbeeld niet zo mobiel bent kan de hoge instap wellicht een probleem gaan vormen.

Vloerwarming in de badkamer

Gaat het om een nieuwbouwwoning of grote badkamerrenovatie en moet alles vanaf ‘scratch’ worden opgebouwd? Kies dan voor vloerwarming. Een van de voordelen van vloerverwarming is dat er geen radiator geplaatst hoeft te worden. Hiermee bespaar je ruimte.

Gebruik lichte kleuren in een kleine badkamer

Donkere en chique badkamers zijn momenteel best wel een trend. Bij een kleine badkamer is het wellicht slimmer om te kiezen voor een samenstelling van lichte kleuren. Door het gebruik van lichte kleuren zal de ruimte van de badkamer ruimer aanvoelen. Zeker wanneer je een raam in je badkamer hebt – en er daglicht binnen schijnt – zal de keuze voor lichte kleuren in de badkamer kracht worden bijgezet. Lichte kleuren weerkaatsen licht, waardoor het (natuurlijk) daglicht versterkt wordt en de kleine badkamer ruimer zal ogen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *