Kleine badkamer genot
Interieur

Optimaliseer het douchegenot in jouw kleine badkamer

Heb je een kleine badkamer? Dan hoef je niet per sé een andere ruimte op te offeren om je badkamer op te knappen. Zelfs in een kleine badkamer kun je namelijk heerlijk douchen. Daarvoor kun je een paar simpele aanpassingen maken, zodat je badkamer groter lijkt. Bovendien maakt het ook uit welke douchekop je gebruikt. En het douchegordijntje kan meteen weer terug naar de jaren ’80; er zijn veel betere oplossingen voor te bedenken.

Comfort kleine badkamer verhogen

Een kleine badkamer is niet meteen vervelend voor je douchegenot. Je kunt namelijk allerlei tips toepassen om het douchegenot behoorlijk te vergroten. Het is vaak niet de ruimte van de badkamer die het douchen vervelend maakt. Het probleem ligt doorgaans bij dingen waar je je aan ergert. Bijvoorbeeld als de douchekop maar weinig druk heeft, of als je bij het in- en uitstappen uit de douche tegen het natte douchegordijn aankomt. Dat kan beter!

Regendouche

Om je douchegenot te verhogen, kun je ervoor kiezen om je douchekop volledig te vervangen met een regendouche. Op die manier komt er een fijnere straal water uit de douchekop, zodat je het niet koud krijgt tijdens het douchen. Een regendouche zorgt ervoor dat je ontspannen bent en even helemaal tot rust komt. Als je een CW4 CV-ketel hebt, kun je de regendouche al gebruiken. Uit een regendouche komt ongeveer 15 tot 20 liter warm water per minuut. Dat je zo ontspannen raakt van de regendouche komt door de bredere straal, die over het hele lichaam wordt verdeeld. Bovendien geeft het je een gevoel van luxe. 

Kleine badkamer lichte tegels

Douchedeuren

Als je al jaren een douchegordijntje gebruikt, ben je er vast niet blij mee dat het gordijn nat is nadat iemand heeft gedoucht. Bovendien houdt een douchegordijn spatwater niet tegen. Door een douchedeur te gebruiken blijft het water waar het hoort – in de douche – en niet in de rest van de badkamer. Daardoor hoef je minder droog te maken. Bovendien kun je een douchedeur vrijwel overal plaatsen. Op die manier kun je zelfs je kleine badkamer een stuk groter doen lijken. Als je graag warm doucht en die warmte ook wilt behouden, is een douchedeur de beste optie. De warmte blijft ook na het douchen langer hangen, zodat je het niet koud krijgt tijdens het afdrogen. Een koude rug na het douchen behoort daarmee tot het verleden.

Kies voor lichte wandtegels

Als je je ondanks het comfort van een regendouche en douchedeuren toch ergert aan de grootte van je badkamer, kun je de wandtegels vervangen. Kies voor een wandtegel met een lichte kleur of tint. Op die manier lijkt de ruimte meer open. Bovendien ziet de doucheruimte er daardoor ook veel groter uit dan het in werkelijkheid is. Het voordeel van lichte wandtegels is bovendien dat ze in veel verschillende smaken en stijlen verkrijgbaar zijn. Daardoor vind je altijd wel iets wat bij je past.

Als je kiest voor zo’n tegel, kun je deze afmaken met een decoratieve tegel. Denk bijvoorbeeld aan een mozaïek. Daardoor benadruk je het effect die de lichte tegels hebben. Bovendien geeft het een ruimtelijk effect en ziet het er ook nog eens creatief en origineel uit.

Goede verlichting is belangrijk

Wist je dat je badkamer er ook al een stuk stijlvoller uitziet als je kiest voor goede verlichting? Je doucht optimaal in veel licht. Als je een badkamer zonder ramen hebt, kan het best lastig zijn om de ruimte goed te verlichten. Gelukkig zijn er systemen op de markt waarmee je de verlichting zelf kunt installeren en instellen. Je wilt de verlichting vooral hebben op de plekken waar je het vaakst bent, zoals voor de spiegel. Met een plafondspot geef je je badkamer dat echte spa-gevoel.