buitenlamp met bewegingssensor
Interieur

Waarom buitenverlichting belangrijk is?

Heb je het over verlichting, dan denk je misschien aan een vloerlamp of hanglamp in huis. Echter is buitenverlichting ook onmisbaar! We hebben het dan niet alleen over lantaarnpalen langs de weg, maar ook praktische én sfeervolle verlichting rondom je huis en in de tuin.

Waarom buitenverlichting?

Als je buitenverlichting gaat plaatsen moet je goed nadenken en bepalen wat je wil. Er zijn namelijk veel opties! Denk aan wat praktisch is, welke verlichting je wil uit veiligheidsoverwegingen én wat je buitenverlichting wil laten doen voor de sfeer rondom je huis en tuin.

Buitenverlichting met bewegingssensor

Het is verstandig om bij de deuren die toegang geven tot je woning een buitenlamp met bewegingssensor te plaatsen. Dit is handig voor als je in het donker thuiskomt, maar ook is het een belangrijk soort buitenverlichting om te plaatsen uit veiligheidsoverwegingen. Een buitenlamp met bewegingssensor kan namelijk ongenodigde gasten afschrikken. Als inbreker wil je namelijk niet in de ‘schijnwerper’ staan!

waarom buitenverlichting

Praktische verlichting

Buitenverlichting heeft ook een praktische functie. Het is natuurlijk wel zo handig én veilig om het een en ander te verlichten. Denk hierbij aan paden, maar ook plekken met bijvoorbeeld een trapje of opstapje. En het terras waar tuinmeubelen zoals tuinstoelen staan. Als je dit niet goed verlicht kunnen deze plekken in het donker namelijk makkelijk voor ongelukken zorgen. Dat wil je voorkomen!

Tuinverlichting voor sfeer

Naast praktische zaken en veiligheidsoverwegingen is verlichting ook belangrijk voor de sfeer rondom huis, zoals in de tuin. Met tuinverlichting zorg je ervoor dat ook na zonsondergang de tuin een sfeervolle plek is. Zowel in de winter als in de zomer, wanneer je in de tuin heerlijk nageniet van een zonovergoten dag.

Ook verlichting óp het huis, of spotjes in de tuin die op je woning gericht worden, zijn bepalend voor de sfeer. Hiermee geef je jouw huis een sfeervolle en chique uitstraling tijdens schemering en in het donker!