Rollz Motion rollator en rolstoel in een
Love & Lifestyle

Rollz Motion: rollator en rolstoel in één biedt uitkomst voor chronisch zieken

Het kan zijn dat jij of iemand in je omgeving afhankelijk wordt van hulpmiddelen, bijvoorbeeld een rollator of rolstoel in verband met moeite met of het niet kunnen lopen. Hoe vervelend de problemen ook zijn, het is fijn dat er hulpmiddelen zijn die je kunnen ondersteunen. Het merk Rollz International is producent van verschillende loophulpmiddelen en wij lichten graag de Rollz Motion uit: een rollator en rolstoel in één. Wij hebben deze producten namelijk ontdekt omdat onze eindredacteur Charlotte zelf een loophulpmiddel nodig heeft. De Rollz Motion bleek een uitkomst voor haar!

Over Rollz International

Rollz International is een Nederlands bedrijf dat met het team innovatieve hulpmiddelen ontwikkelt. Het is hun missie om mobiliteit te verbeteren en ondersteunen, waarbij de zelfstandigheid van de gebruiker zoveel mogelijk geoptimaliseerd wordt. De producten worden zo ontwikkeld dat deze zich op de gebruiker en situatie aanpast. Hierdoor blijft het mogelijk om volop van het leven te genieten.

Rollz Motion: Rollator en rolstoel in één

Om verschillende redenen kan het zijn dat je meer moeite hebt met lopen of beperkte energie hebt. Een rollator of rolstoel kan dan een fijn hulpmiddel zijn. Ideaal in deze situatie is de Rollz Motion: een rollator en rolstoel in één.

Wat zo fijn is aan de Rollz Motion is dat je dus niet hoeft te kiezen tussen een rollator of rolstoel. Dit stimuleert beweging: je hoeft namelijk niet meteen te gaan zitten, maar kan met de rollator lopen en wanneer dit niet meer gaat, bouw je de Rollz Motion om tot rolstoel. Het ombouwen gaat gemakkelijk en duurt slechts een minuut!

Het is dan ook om die reden dat onder de gebruikers van Rollz-rollators veel chronisch zieken zijn. Het hulpmiddel kan namelijk op elk moment worden aangepast aan de behoefte van de gebruiker. Het ervaren van meer zelfstandigheid, zekerheid en het stimuleren van beweging is waarom onder andere mensen met MS zo positief zijn over de Rollz Motion rollator en rolstoel.

Rollz Motion rollator en rolstoel in een

Innovatieve rollator voor Parkinson

De Rollz Motion is met behulp van de Rhythm-module om te bouwen naar de Rollz Motion Rhythm. Wanneer je Parkison krijgt kan deze module je enorm helpen! Rollz is een merk dat continu bezig is met innovatie. De Rollz Motion Rhythm is een mobiliteitsproduct waaruit deze constante aandacht voor innovatie blijkt. Deze rollator is speciaal ontwikkeld voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson.

Het frame is voorzien van een elektrische module, waarop verschillende stimuli kunnen worden ingesteld. De cues zijn bedoeld als trigger. Een laserlijn helpt om de staplengte en het loopritme te verbeteren en zowel geluid als een vibratie in de handgrepen geven een loopritme aan. De verschillende cues kunnen worden gecombineerd en ingesteld naar behoefte en elk moment worden aangepast. Wat een fijn hulpmiddel zo!