tuintafel eethoek
Interieur

Creëer een gezellig eethoek in de tuin in 5 stappen

Een gezellige eethoek in de tuin is de perfecte manier om van het buitenleven te genieten. Of je nu ontbijt in de ochtendzon of met vrienden dineert onder de sterren: een goed ingerichte eethoek kan elke maaltijd speciaal maken. Dit artikel geeft je tips voor het creëren van een gezellige eethoek in de tuin.

1. Kies de juiste stoelen

De keuze van eetkamerstoelen bepaalt een groot deel van het comfort en de stijl van je buiten eethoek. Voor buitenmeubilair is het belangrijk om materialen te kiezen die duurzaam en weerbestendig zijn. Materialen zoals teak, metaal en synthetische hars zijn populaire keuzes omdat ze bestand zijn tegen het weer en onderhoudsarm zijn. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat ze lekker zitten. Zoek naar mooie eetkamerstoelen die niet alleen weerbestendig zijn, maar ook comfort bieden. Eetkamerstoelen met armleuning en verstelbare rugleuning kunnen extra comfort bieden, terwijl het toevoegen van kussens ervoor zorgt dat je fijner en zachter zit.

2. Tafel stylen

Lekker eten in de tuin? Zorg dan voor een mooi gedekte tafel. Kies voor een tafelkleed of placemats die passen bij het outdoor thema en bestand zijn tegen vlekken. Het gebruik van onbreekbaar servies, zoals melamine of bamboe, is handig voor buiten en bij het BBQ-en.

3. Creëer sfeer met verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer voor je tuin eethoek. String lights zijn een populaire keuze omdat ze met hun zachte gloed zorgen voor een intieme sfeer. Met lantaarns en kaarsen zorg je voor een klassieke, warme touch aan je eethoek in de tuin. Wil je ook paden in de tuin verlichten? Dan kies je het beste voor solarverlichting: een milieuvriendelijke optie waar geen bedrading aan te pas komt.

4. Toevoegen van accessoires

Accessoires zijn de finishing touch die je buiten eethoek persoonlijk en uitnodigend maakt. Leuke sierkussens kunnen kleur toevoegen aan je stoelen, terwijl een buitenkleed de ruimte bij elkaar kan brengen. Voor koelere avonden kunnen stijlvolle dekens of een vuurplaats de warmte verzorgen, waardoor je langer van de buitenlucht kunt genieten.

5. Bescherming tegen de zon

Overweeg het plaatsen van een pergola of parasol bij de eethoek om schaduw te bieden tijdens hete zomerdagen. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar het kan ook de levensduur van je meubels en decoratie verlengen door ze tegen overmatige zonblootstelling te beschermen. Bovendien kan een opvouwbare parasol of een andere vorm van draagbare schaduw (zoals een doek) handig zijn voor flexibele bescherming afhankelijk van de tijd van de dag.