Industrieel chic woonstijl interieur
Interieur,  Wonen

Industrieel chic: robuust en luxe hand in hand

Is je oog wel eens gevallen op een woonruimte die zowel ‘rauw’ als luxe aanvoelde? Alsof een verlaten fabriek getransformeerd werd in een elegante loft? Dat is industrieel chic – een interieurstijl waarin ruwe materialen samengaan met luxe elementen. Het is een manier van inrichten die de ruigheid van een industrieel interieur en het luxe van de hotel chique woonstijl op een mooie manier samenbrengt.

Hoe creëer je een industrieel chic interieur?

Bij het creëren van een industrieel chic interieur draait het allemaal om balans. Begin met een ruw canvas. Denk aan blootgestelde bakstenen muren, betonnen vloeren of metalen balken. Dit zijn de kenmerkende elementen van een industrieel interieur.

Vervolgens voeg je daar luxe meubelstukken en accessoires aan toe. Stijlvolle banken, luxe verlichting en kunstwerken zijn goede voorbeelden. Het is belangrijk om stukken te kiezen die zowel mooi als comfortabel zijn, om de perfecte balans te creëren tussen de robuuste industriële stijl en een luxueuze uitstraling.

Tafels in een industrieel chic interieur

Tafels spelen een belangrijke rol bij het creëren van een industrieel chic interieur. Een ruwe houten eettafel of een metalen koffietafel kan een sterk industrieel statement maken. Maar het is de manier waarop je met de styling aan de slag gaat om het chique element toe te voegen. Denk aan een mooie vaas met verse bloemen op een houten eettafel, of een fluwelen poef naast een ijzeren salontafel voor een luxe touch!

Bij Meubols shop je de perfecte tafels voor de industrieel chic woonstijl: van robuuste eettafels tot stoere salon- en bijzettafels van metaal.

Industrieel chic in jouw huis

Nu we het hebben gehad over de basis van een industrieel chic interieur is het tijd om dit toe te passen in je eigen ruimte. Begin klein door te experimenteren met verschillende materialen en texturen. Een vintage metalen klok, een fluwelen fauteuil, of een houten kruk met een pluche kussen kunnen allemaal industrieel chic zijn.

Zodra het combineren van de elementen je goed afgaat kan je dit aanpakken voor de hele woonkamer of zelfs je gehele woning! Misschien besluit je wel om een opvallende bakstenen muur te creëren, of een glad betonnen aanrechtblad te installeren voor een industrieel chic keuken! Het kan zelfs zo simpel zijn als het vervangen van je standaard eettafel door een ruw houten exemplaar en het aanvullen met luxueuze, gestoffeerde eetkamerstoelen.

Het gaat er uiteindelijk om dat je de perfecte mix vindt tussen het industrieel en chic!