Voordelen van een smart home
Interieur

Voordelen van een smart home

Je woning omtoveren tot een smart home heeft heel wat voordelen. Qua investering kun je het zo gek maken als je maar wilt. Een slimme alarminstallatie hoeft bijvoorbeeld geen bakken met geld te kosten. En je weet dat het zich dubbel en dwars zal terugverdienen. Hier zetten we de 3 belangrijkste voordelen van een smart home op een rij.

1. Je woont veiliger

Een van de grootste pluspunten van een smart home is dat je huis een stuk veiliger wordt. Als je kiest voor een intelligent alarm in huis dan wordt er dag en nacht over je woning gewaakt. Het alarmsysteem schakelt zichzelf automatisch in en uit. En je kunt het makkelijk bedienen via een app op je smartphone.

Maar er zijn ook andere opties waarmee je meer veiligheid in huis kunt halen:

  • Met een slimme deurbel kun je altijd zien wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. En met een slim deurslot zoals het Tedee slot heb je geen sleutels nodig om de deur te openen.
  • Een slimme rookmelder detecteert een temperatuurstijging en/of rook en zorgt dat de rolluiken dan opengaan.
  • Met geofencing gaan de deuren automatisch op slot als je de deur uitgaat.

2. Je woont comfortabeler

Een ander voordeel is dat een smart home inspeelt op je behoeften en je werk uit handen neemt. Tv kijken én checken of de baby wel goed slaapt? Dat kan gewoon vanaf je mobiel, met een slimme babyfoon. Verlichting met bewegingssensoren zorgt dat de lampen automatisch aan en uitgaan. En als je een zelflerende slimme thermostaat in huis haalt, dan hoef je de temperatuur nooit meer bij te stellen: deze thermostaat leert namelijk van jouw gewoontes en weet op een gegeven moment precies wat de ideale temperatuur is voor elk moment van de dag. Je hebt dus nooit meer omkijken naar de verwarming.

3. Je betaalt minder

Ook zijn er allerlei technische snufjes waarmee je kunt bijhouden hoeveel stroom je thuis verbruikt. Zo kan een slimme stekker laten zien hoeveel energie een bepaald apparaat slurpt wanneer het aanstaat of op stand-by staat. Door hier rekening mee te houden kun je dus enorm op je energierekening besparen. Ben je de deur uit en vergeten om een apparaat uit te zetten? Of staat de verwarming nog aan en is niemand thuis? Dan kun je dit op afstand veranderen, via je mobiel of je tablet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *