slaapkamer wandlampen
Interieur

De verschillende wandlampen voor in de slaapkamer

Wat voor verlichting heb jij in de slaapkamer? Een wandlamp is perfect voor in de slaapkamer en ook nog eens enorm handig! Wij vertellen je meer over verschillende wandlampen voor in de slaapkamer.

Slaapkamer wandlampen: combineer ze met andere lampen

Plafondlamp, hanglamp, vloerlamp; allemaal lampen die je in de slaapkamer kunt plaatsen. Onze voorkeur gaat uit naar een combinatie van verschillende soorten lampen in de slaapkamer. Een wandlamp mag hierbij niet ontbreken!

Vaste wandlamp

De vaste wandlamp kennen we natuurlijk allemaal. Het is een vaak compacte wandlamp die vast aan de muur is bevestigd. Hierdoor is deze niet te bewegen. De vaste wandlamp komt in allerlei soorten en stijlen.

Van de klassieke wandlampen met lichtbronnen in de vorm van kaarsen tot een moderne, strakke en vierkante wandlamp. Die laatste heb je bijvoorbeeld ook waarbij de wandlamp een mooi lichtpatroon op de wand schijnt. Dat staat mooi met romantische kleuren in de slaapkamer! Dat is meteen ook een van de redenen waarom een wandlamp niet mag ontbreken in de slaapkamer: naast praktisch gebruik kun je met kleine lampen ook sfeer creëren.

Wandlamp met zwenkarm

Een handige wandlamp voor langs het bed, die ook geschikt is als leeslamp, is de wandlamp met zwenkarm. Deze lamp zit vast aan de wand, maar kun je wel naar links en rechts bewegen. Zo kun je de lamp verder van je af draaien als je wel licht wil, maar niet zoveel of het niet direct nodig hebt. En je kunt de wandlamp juist naar je toe bewegen als je licht dichtbij nodig hebt. Bijvoorbeeld om in bed nog een boek te lezen.

Combinatie leeslamp

Een andere praktische wandlamp voor in de slaapkamer is de combinatie wandlamp. Met een gewoon lichtje als nachtlamp of voor de sfeer én een leeslampje. Met de schakelaar bedien je de lamp en zet je het licht aan dat je nodig hebt.

Uittrekbare wandlamp

Er is ook nog een ander soort wandlamp: de uittrekbare wandlamp. Deze lamp heeft een arm die je aan de wand bevestigd. Je kunt de lamp dan als het ware tegen de muur opvouwen en ruimte besparen (handig in een studiowoning), maar tegelijkertijd kun je de arm dus ook uittrekken voor een langer bereik. Deze lampen zie je vooral in een industrieel en stoer interieur terug. De lampen hebben namelijk een grovere uitstraling.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *