traprenovatie in 1 dag
Interieur

Tijd voor een traprenovatie?

De ene trap is een echte eyecatcher, de andere is een doorn in het oog. Bijvoorbeeld omdat hij versleten is, niet (meer) naar jouw smaak of omdat de trap onveilig is. Dit is op te lossen met een traprenovatie! Een traprenovatie in 1 dag is zelfs mogelijk!

Reden voor een traprenovatie

Er zijn verschillende redenen te bedenken om een traprenovatie uit te (laten) voeren. De reden kan zijn dat de trap versleten is, dat de trap niet meer naar jouw smaak is en je toe bent aan iets nieuws of dat je een huis hebt gekocht met een trap die niet jouw stijl is, maar ook kan het zo zijn dat de trap onveilig is. Wat de reden ook is: met een traprenovatie kun je het probleem oplossen, zónder een volledig nieuwe trap te hoeven plaatsen.

Traprenovatie in 1 dag

Het woord ’traprenovatie’ doet je wellicht denken aan een heftige klus. Begin je al te zweten als je denkt aan al die rommel, stof en viezigheid en vooral veel gedoe, net zoals bij een verbouwing? Dat is helemaal niet nodig!

Een traprenovatie kan al in 1 dag worden uitgevoerd met behulp van overzettredes. Er worden dan nieuwe tredes over de bestaande traptreden heen geplaatst. Het is een fijne en snelle oplossing om je trap te renoveren. Hiermee krijgt je trap een compleet nieuwe look zonder dat er een compleet nieuwe trap hoeft te worden geplaatst. En dat scheelt natuurlijk in de kosten, fijn!

Open of gesloten trap

Van een open trap kun je een gesloten trap laten maken, dit gebeurt met stootborden. Één van de voornaamste redenen dat dit wordt gedaan is de veiligheid. In een dichte trap kun je namelijk niet met je voeten tussen de traptreden blijven hangen. Dit verkleint de kans op ongelukken en vergroot dus de veiligheid.

Een open trap laat daarentegen de ruimte groter lijken omdat je er doorheen kan kijken. Tegelijkertijd kan dat laatste er ook weer voor zorgen dat het geheel onrustig oogt, afhankelijk van de styling. Ook staan bij een open trap de verdiepingen in een directe verbinding met elkaar dan bij een dichte trap of wanneer er deuren per verdieping worden geplaatst. Dit zorgt voor warmteverlies en is dus minder energiezuinig.

Verschillende soorten trapbekleding

Wellicht wil je toch liever iets anders op je trap. Zo zijn er verschillende soorten trapbekleding. De meest populaire soorten zijn toch wel als volgt:

  • Tapijt
  • Vinyl
  • Linoleum
  • PVC

Trappen en tapijt gaan al jarenlang samen. Slijtvast tapijt kan jarenlang meegaan, het is geluiddempend én draagt bij aan de veiligheid. Want hoewel traptapijt vaak zacht aan de voeten voelt, brengt het ook een stroefheid met zich mee waardoor je minder snel uitglijdt.

Vinyl is vaak de goedkopere optie en dit materiaal wordt veel gebruikt door doe-het-zelvers. Wanneer je vinyl gebruikt van mindere kwaliteit kan het resultaat flink tegenvallen, of van korte duur zijn.

Het grote voordeel van linoleum is de slijtvastheid.

PVC trapbekleding is – net zoals PVC vloeren – de afgelopen jaren veel populairder geworden. In geval van PVC trapbekleding wordt het PVC op de trap gelijmd. Hierbij worden ook trapneuzen geplaatst voor de afwerking en voor de veiligheid: om te voorkomen dat je uitglijdt.

Trapverlichting: om de traprenovatie naar een ‘higher level’ te tillen

Wil jij jouw traprenovatie naar een ‘higher level’ tillen? Kies dan ook voor het plaatsen van trapverlichting. Met trapverlichting geef je de trap een extra luxe uitstraling en creëer je een fijne sfeer. Daarnaast is het natuurlijk ook praktisch en wederom een optie als je de veiligheid van je trap wil vergroten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *