Hotel chique slaapkamer
Interieur

Een hotel chique slaapkamer inrichten doe je met deze tips

Ben jij uitgekeken op je slaapkamer en wil je een nieuwe stijl? Het liefst een stijl waarin je het gevoel hebt dat je iedere nacht in een hotel slaapt en badend in luxe wakker wordt? Kies dan voor een hotel chique slaapkamer!

Wat is hotel chique?

‘Hotel chique’ wil zeggen dat alles mooi is ingericht, waarbij elk onderdeel van de kamer luxe uitstraalt, gecombineerd met een warm en huiselijk gevoel. Grote, zachte bedden, comfortabel beddengoed, glimmende accessoires, een grote spiegel en zachte, natuurlijke tinten met een hint van luxe materialen zoals marmer zijn de kenmerken van een hotel chique slaapkamer.

De kleuren van hotel chique

De kleuren die passen bij een hotel chique slaapkamer zijn warm en natuurlijk. Daarbij mag goud niet ontbreken. Verder zie je vaak bruin, beige en grijs, zwart, crème wit, diepgroen en dieprood. Daarbij kun je prima combineren met kleur. Creëer bijvoorbeeld een slaapkamer in groen en goud, in beige en diepbruin of crème wit met zilveraccenten. Zolang je de kleuren doortrekt naar de hele slaapkamer en een rustig geheel houdt, past het binnen de hotel chique stijl.

Hotel chique bedden

Het bed in een hotel is meestal een boxspring. Dit bed heeft het voordeel van een prettige instap en kun je netjes opmaken met luxe beddengoed in een kleur die past bij de rest van de slaapkamer en die je afgestylt met kussentjes en een plaid. Wil je extra luxe? Kies dan bijvoorbeeld voor een satijnen sprei, en plaats ook wat kussentjes in de stoel(en) in de slaapkamer.

Verlichting

Kies voor een rustige verlichting in de slaapkamer. Natuurlijk daglicht is fijn, maar kan ook hinderlijk zijn op een warme zomerdag. Ook ’s nachts wil je niet dat er licht van bijvoorbeeld een straatlantaarn of passerende auto’s naar binnen komt. Dus kun je het beste verduisterende raam decoratie bestellen. Laat deze vooral op maat maken, zodat er geen kiertje overblijft waar licht door naar binnen kan komen. Kies je daarnaast voor overgordijnen in een luxe stof en passende kleur, en laat je ze van het plafond tot de vloer hangen, dan maak je de hotel chique stijl in de slaapkamer helemaal af.

Accessoires

Accessoires maken een belangrijk onderdeel uit van een hotel chique kamer. Dan hebben we het niet over tientallen accessoires, maar twee of drie grotere elementen, die goed gekozen in de ruimte geplaatst zijn. Een te drukke kamer of te dominante elementen verstoren de rust, en rust is nu juist wat je wilt om lekker en ontspannen te kunnen slapen. Een grote spiegel met een zilver- of goudkleurige rand bijvoorbeeld, een lamp met een diepbruine, grote lampenkap op het nachtkastje of een schilderij in natuurlijke tinten aan de muur zijn goede keuzes Een accessoire mag opvallend zijn, maar moet de ruimte niet overheersen.

Aaibare materialen

Maak vooral gebruik van aaibare materialen met een volle, rijke textuur bij de inrichting van een hotel chique slaapkamer. Denk daarbij aan satijn, fluweel en velours, aan katoen en een schapenvachtje dat je over één van de stoelen legt. Dit geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de slaapkamer.