plakstrip rolgordijn kiep kantel raam
Interieur

Wat zijn plakstrip rolgordijnen?

Plakstrip rolgordijnen zijn een type raamdecoratie dat speciaal is ontworpen voor kiep-kantel ramen. Ze bestaan uit een rolgordijn dat op maat kan worden gemaakt en wordt bevestigd aan het raamkozijn met behulp van een sterke plakstrip. Deze plakstrip zorgt ervoor dat het rolgordijn stevig op zijn plaats blijft, zelfs wanneer het raam wordt geopend of gekanteld.

Voordelen van plakstrip rolgordijnen voor kiep-kantel ramen

 1. Privacy: Plakstrip rolgordijnen bieden uitstekende privacy, omdat ze het raam volledig kunnen bedekken wanneer ze gesloten zijn. Dit is vooral belangrijk voor ramen die zich op ooghoogte bevinden of die uitzicht bieden op drukke straten of buren.
 2. Lichtbeheersing: Met plakstrip rolgordijnen kunt u de hoeveelheid licht die de kamer binnenkomt eenvoudig regelen. Door het rolgordijn op verschillende hoogtes te positioneren, kunt u de gewenste hoeveelheid natuurlijk licht bereiken zonder de kamer te verduisteren.
 3. Eenvoudige bediening: Plakstrip rolgordijnen kunnen gemakkelijk worden bediend met behulp van een trekkoord of een kettingmechanisme. Hierdoor kunt u het rolgordijn soepel omhoog en omlaag bewegen om de gewenste positie te bereiken.

Materialen en designs van plakstrip rolgordijnen

Plakstrip rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en designs om aan verschillende smaken en interieurstijlen te voldoen. Enkele populaire opties zijn:

 1. Verduisterende stoffen: Ideaal voor slaapkamers of ruimtes waar totale duisternis gewenst is.
 2. Transparante stoffen: Deze bieden privacy terwijl ze nog steeds natuurlijk licht binnenlaten. Ze zijn perfect voor woonkamers, keukens en kantoren.
 3. Gekleurde stoffen: Plakstrip rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om uw interieur aan te vullen en een persoonlijk tintje toe te voegen.

Het installatieproces van plakstrip rolgordijnen

Het installeren van plakstrip rolgordijnen voor kiep-kantel ramen is eenvoudig en vereist geen ingewikkelde gereedschappen of boorwerk. Hier is een algemene stapsgewijze handleiding voor de installatie:

 • Maak het raamkozijn grondig schoon om ervoor te zorgen dat de plakstrip goed hecht.
 • Meet de breedte en hoogte van het raamkozijn nauwkeurig op.
 • Snijd het rolgordijn op maat volgens de gemeten afmetingen.
 • Verwijder de beschermfolie van de plakstrip en bevestig het rolgordijn stevig aan het raamkozijn.
 • Controleer of het rolgordijn soepel kan bewegen en op de gewenste hoogte kan worden gepositioneerd.

Onderhoud en reiniging van plakstrip rolgordijnen

Om plakstrip rolgordijnen in optimale staat te houden, is regelmatig onderhoud en reiniging belangrijk. Hier zijn enkele tips om uw rolgordijnen schoon te houden:

 1. Stof verwijderen: Gebruik regelmatig een stofdoek of een stofzuiger met een zachte borstel om stof en vuil van het rolgordijn te verwijderen.
 2. Vlekken verwijderen: Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek om eventuele vlekken voorzichtig schoon te maken. Vermijd agressieve chemicaliën die de stof kunnen beschadigen.
 3. Voorzichtigheid bij reiniging: Controleer altijd de reinigingsinstructies van de fabrikant voordat u een reinigingsmethode toepast. Sommige plakstrip rolgordijnen kunnen mogelijk niet geschikt zijn voor machine- of chemische reiniging.

Alternatieven voor plakstrip rolgordijnen

Hoewel plakstrip rolgordijnen uitstekende oplossingen zijn voor kiep-kantel ramen, zijn er ook alternatieven die u kunt overwegen:

 1. Plisségordijnen: Deze gordijnen hebben een gevouwen structuur die zich aanpast aan de vorm van het raam. Ze bieden privacy en lichtbeheersing en kunnen eenvoudig worden bediend met behulp van een trekkoord.
 2. Jaloezieën: Jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, aluminium en vinyl. Ze kunnen gemakkelijk worden gekanteld om de gewenste hoeveelheid licht en privacy te bereiken.
 3. Duo rolgordijnen: Deze gordijnen combineren transparante en verduisterende stoffen in één ontwerp. Hierdoor kunt u de lichtinval en privacy naar wens aanpassen.