Buitenkleed
Interieur,  Wonen

Tuin klaarmaken voor de zomer: zo kun je gezellig buiten zitten!

De vogeltjes fluiten en de eerste zon schijnt. Wanneer dat het geval is zie je ons Nederlanders al snel aan de slag gaan in de tuin, want die moet er wel netjes bij liggen! Maar je tuin klaarmaken voor de zomer zodat hij écht helemaal af is en gezellig om lekker buiten te zitten, hoe doe je dat?

Tuinmeubelen voor de zomer

Grote kans dat je in het najaar jouw tuinmeubelen hebt opgeborgen of ingepakt, om ze te beschermen tegen weersinvloeden. De kussens zijn naar binnen gehaald en het staat er allemaal een beetje zielig bij. Met het aanbreken van het lenteseizoen en met beter weer op komst is het tijd om alles weer tevoorschijn te halen! Je tuin klaarmaken voor de zomer is een goed idee.

Zet jouw tuinset weer op z’n plek en geef hem een grondige schoonmaakbeurt. Is jouw set van een materiaal dat om regelmatig onderhoud vraagt, zoals houten tuinmeubelen? Geef ze dan een opknapbeurt met een nieuwe verf-, lak- of beitslaag. Zo ziet jouw tuinset er weer tiptop uit deze zomer!

Kleed voor buiten

De meubels staan op hun plek, maar echt gezellig is het daarmee nog niet. Kan jouw tuin wel wat extra sfeer gebruiken? Kijk dan eens naar een buitenkleed. Hiermee geef je jouw zithoek in de tuin een andere, gezellige look. De kleden voor buiten zijn er in verschillende vormen en stijlen: er is er dus ook een die perfect is voor in jouw tuin! Denk bijvoorbeeld aan een zwart wit buitenkleed. Je tuin klaarmaken voor de zomer in een stijl die helemaal bij jou en jouw tuin past: dat kan met een vloerkleed voor buiten!

Buitenkleed voor buiten

Tuinkussens voor een uitnodigend gevoel

De tuinkussens heb je binnengehaald toen het slechter weer werd. Nu het zonnetje weer schijnt is het tijd om ze weer naar buiten te halen! Plaats de kussens van je loungeset zodat je weer lekker kan zitten. Heerlijk toch? Met een paar leuke sierkussens zorg je voor een uitnodigend gevoel om lekker te gaan zitten. Zo is jouw tuin een heerlijke plek om bij te kletsen met vrienden of om ’s ochtends in het zonnetje – omringd door vogelgeluiden – de dag op te starten met een heerlijk ontbijtje!