5g
Lifestyle

Wat is 5G, hoe gebruik je het en wat zijn de voordelen van 5G?

Je hoort steeds meer over 5G. Maar wat is het nu eigenlijk en wat zijn de voordelen van 5G? Wij leggen het je uit en vertellen welke voordelen het gebruik van 5G met zich meebrengt!

Wat is 5G?

5G staat voor vijfde generatie mobiel netwerk. 5G is dus een opvolger van 4G, de vierde generatie mobiele netwerken, waar de meeste mensen nu nog gebruik van maken. We maken gebruik van deze 4G- en 5G netwerken als we op onze mobiel actief zijn via de databundel. De mobiele netwerken zorgen ervoor dat we altijd én overal – ook onderweg en tijdens een stedentrip – online kunnen zijn!

En als het wifi netwerk thuis uitvalt, dan schakelen wij ook over op onze databundel!

Van 4G naar 5G

Hoewel de meeste van ons nu nog gebruik zullen maken van 4G, is de overstap naar 5G niet ver weg. Steeds meer zullen we overgaan op het gebruik van de vijfde generatie mobiele netwerken. Om gebruik te kunnen maken van 5G-netwerken heb je een smartphone nodig die 5G kan ontvangen.

Nu heeft nog niet elke smartphone die mogelijkheid. Bij nieuwere telefoons zie je wel dat deze 5G-ready zijn, zoals de iPhone 12 en Samsung Galaxy S21. Als je telefoon aan zijn einde komt, dan koop je een nieuwe. Naarmate de tijd vordert zullen steeds meer mensen in het bezit komen van een telefoon die wél de mogelijkheid heeft om 5G te ontvangen. En zo zal het gebruik van het 5G-netwerk toe gaan nemen!

Voordelen van 5G

Leuk, zo’n vijfde generatie mobiele netwerken. Maar dan? Dat zul je je misschien afvragen als je nog niet helemaal op de hoogte bent van 5G. Het gebruik van 5G brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzichte van het 4G-netwerk.

  • Superhoge snelheden
  • Meer data versturen
  • Betrouwbaarder, namelijk stabieler en minder belastend

5G werkt namelijk supersnel! 5G is tot wel honderden keren sneller dan 4G. Hierdoor gaat het downloaden van een film bijvoorbeeld snel en gemakkelijk! Op dit moment merk je nog niet heel erg veel van de hogere snelheid, omdat het 5G netwerk nog wordt uitgebreid. Vanaf 2022 zal de snelheid verder toenemen.

Er wordt zelfs over gepraat dat 5G, door zijn superhoge snelheid én stabiliteit, op termijn vaste netwerken (WIFI) kan gaan vervangen. Net zoals dat er soms 4G unlimited bundels worden gebruikt als thuis internet op plekken waar geen snel vast netwerk mogelijk is.

Kan ik ook op 5G?

Zoals je ziet belooft het 5G-netwerk een grote vooruitgang te gaan worden ten opzichte van 4G. Om ook gebruik te kunnen maken van 5G en de voordelen ervan heb je dus een nieuwere smartphone nodig die 5G kan ontvangen en dien je een abonnement met toegang tot 5G te hebben.

Zoals gezegd zullen we pas in 2022, als de hogere frequentieband in gebruik wordt genomen, echt aanzienlijke vooruitgang zien in de snelheid van het mobiele netwerk. Tegen die tijd zijn er vast en zeker ook meer nieuwe telefoons ontwikkeld die geschikt zijn voor het gebruik van 5G en heb jij je huidige telefoon misschien wel vervangen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *