Trendkleuren in huis
Interieur

Hoe gebruik je trendkleuren in huis?

Ieder jaar worden er weer nieuwe trends aangekondigd op het gebied van interieur. Welke materialen gaan we terugzien de komende tijd? Wat is de inspiratie geweest voor de nieuwe woonlooks? En misschien wel de allerbelangrijkste vraag: Wat worden de nieuwste kleuren?  Met trendkleuren in huis is jouw interieur binnen een mum van tijd up to date. Maar hoe gebruik je trendkleuren eigenlijk? In dit artikel deelt Mirjam haar tips!

3 x trendkleuren in huis halen

Ben je gevoelig voor modetrends, maar weet je eigenlijk niet zo goed hoe je ze kunt toepassen in je eigen woning? Het is helemaal niet nodig om bij iedere woonhype je hele huis om te gooien. Met wat kleine aanpassingen geef je je interieur al een make-over. Trendkleuren in huis geven je interieur gelijk meer sfeer. Op deze 3 manieren ga je gemakkelijk aan de slag met de kleur van het jaar.

Trendkleuren in huis

Schilderen met de kleur van het jaar

Zelf vind ik het heel leuk om woontrends te volgen. Niet iedere stijl past bij mij, maar ik vind het wel leuk om trends te vertalen naar mijn eigen interieur. Vooral de bekendmaking van de Kleur Van Het Jaarverkiezingen bij verschillende verfmerken vind ik heel interessant. Zelf ga ik al een aantal jaar aan de slag met de trendkleuren van Flexa. Ik heb bijvoorbeeld al een Heart Wood woonkamer gehad, een Spiced Honey babykamer en in onze huidige woning is de woonkamer Tranquil Dawn en is de hal geschilderd in de nieuwste trendkleur Brave Ground.  

Ben je echt fan van een nieuwe kleurtrend? Dan kun je ervoor kiezen om een of meerdere muren in je huis van deze kleur te voorzien. Eventueel gecombineerd met kleuren uit hetzelfde palet. Verfmerken benoemen namelijk niet alleen een trendkleur, maar bieden een heel pakket met bijpassende kleuren voor iedere woonstijl. Dat maakt het al gelijk een stuk makkelijker om met trendkleuren in huis aan de slag te gaan.

Vind je het nog te spannend om gelijk grote potten verf aan te schaffen? Dan kun je ook met kleurvlakken werken. Een lambrisering, een cirkel of een boog in de nieuwste kleurrage is zo gemaakt en minder heftig. Je kunt zelfs creatief met kleurtesters aan de slag gaan.

Trendkleuren met accessoires

Zodra de nieuwe trendkleuren bekend zijn gemaakt, zie je dat woonwinkels hier handig op in spelen door accessoires aan te bieden die bij deze trends passen. Als je liever niet met zoiets permanent als verf aan de slag wil gaan, kun je accessoires aanschaffen in de nieuwste trendkleur. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens op de bank of posters in je gallery wall.

Dit is een heel handige manier om te kijken of een kleurtrend ook echt bij je past. Bevallen de kleuren? Dan kun je de collectie uitbreiden. En ben je de kleuren zat? Dan kun je ze net zo gemakkelijk weer inwisselen.

Kies voor een kleurrijke eyecatcher

Bij opvallende kleuren zoals de oudere trendkleuren Early Dew, Oker Goud en Heart Wood zou je ook nog kunnen overwegen om een bepaald statement piece te kopen waarmee je met een groter item de kleur van het jaar in huis haalt. Hang bijvoorbeeld een IXXI of grote canvas aan de muur in de juiste kleurtint. Of schaf eetkamerstoelen of een luxe fauteuil aan in die kleur. Maar natuurlijk wel als je al helemaal fan bent van de kleurtrend.

Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je een dergelijke blikvanger snel zat bent of dat het al gauw uit de mode raakt. Het mooie van trendkleuren in huis is namelijk dat je ze zelf tijdloos kunt maken. De meeste kleuren zijn namelijk perfect te combineren met hun voorgangers. De trends op interieurgebied veranderen lang niet zo snel als de modetrends van kleding.

Meer zien van het kleurrijke huis van duurzame woonblogger Mirjam? Op haar blog eengoedverhaal.nu deelt zij regelmatig interieur inspiratie. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *