manieren geld besparen
Lifestyle

Simpele manieren om geld te besparen op jouw aankopen

Wie wil er nu niet besparen? Met een besparing betaal je bijvoorbeeld minder voor je aankoop, of je bespaart door een vervangend product te kopen of een aanschaf te doen op een ander moment. Door te besparen besteedt je minder, hierdoor krijg je (extra) ruimte om te sparen of dat geld te besteden aan iets leuks voor jezelf!

Redenen om te besparen

Er zijn verschillende motieven die je kunt hebben om te besparen. Je zit krap bij kas en moet zuiniger omgaan met je geld, of misschien ben je wel aan het sparen voor een tas of vakantie. Of misschien zie jij zoveel mogelijk besparen wel als een sport! Je hoeft niet altijd te doen met het idee minder geld uit te geven. Het kan natuurlijk ook dat jij door te besparen meer wil kunnen kopen van hetzelfde geld.

Manieren om te besparen

Besparen, daar houden wij als Nederlanders van. Er zijn talloze manieren om te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld tweedehands kleding in de kringloop kopen. De één zal je misschien makkelijker af gaan dan de ander. Hieronder delen we verschillende manieren om te besparen die jou misschien een nieuw inzicht kunnen geven voor je (be)spaarplannen!

Gebruik kortingscodes

Wanneer wij een bestelling gaan plaatsen checken we altijd even of er nog ergens een kortingscode te vinden is. Vaak zijn er online bruikbare kortingscodes te vinden of ontvang je een korting bij het aanmelden voor de nieuwsbrief. Zo bespaar je toch wat!

Geld terug met cashback

Shoppen kunnen wij als de beste. Als we dan tóch geld uitgeven is cashback een leuke en handige manier om toch wat te besparen. Met het gebruik van een cashback website krijg je namelijk een percentage terug over je aankopen, in je digitale wallet. Dit kun je vervolgens uit laten betalen.

Wij zijn groot fan van cashback. Het is een hele laagdrempelige manier om geld te besparen. Over aankopen die we toch al gingen doen! Lees meer over: Geld terug over je aankopen met cashback.

Student? Gebruik studentenkorting

Mocht je nog studeren, dan brengt dit naast – helaas -torenhoge studiekosten ook een voordeel met zich mee: studentenkorting. Bij veel (web)winkels en zelfs sommige eetgelegenheden krijg jij op vertoon van je studentenpas een standaard korting op je aankoop. Toch weer mooi meegenomen!

Geld besparen in de supermarkt

Geld besparen in de supermarkt

De supermarkt is een plek waar je goed kunt besparen. Nog wel meer dan jij misschien denkt! Wij helpen je geld besparen in de supermarkt door het delen van een aantal tips.

Grotere hoeveelheden

Vaak zijn grotere verpakkingen in verhouding goedkoper dan een kleine verpakking. Als jij om die reden een grotere verpakking koopt en vervolgens de helft weggooit, dan kun je dit geen besparen noemen. Maar voor houdbare producten is het slim om de prijzen eens in verhouding te zetten.

Als je wil besparen op eten je maaltijden, kook dan eens een grotere hoeveelheid. Er wordt niet voor niets gezegd dat koken voor twee goedkoper is dan voor een persoon. Vries een deel van je maaltijd in of geniet er een tweede dag van. Zo bespaar jij op je boodschappen en maaltijden! En… het is ook best wel eens makkelijk als je het eten alleen maar hoeft op te warmen. Toch?

Kopen in de aanbieding

Scheermesjes, wasmiddel, tampons en badschuim. Dat zijn allemaal houdbare producten die best wel wat kosten. Op dit soort producten kun je flink besparen door deze niet te kopen wanneer je ze nodig hebt, maar in plaats daarvan alleen aan te schaffen wanneer deze in de aanbieding zijn. Je hoeft hier namelijk geen rekening te houden met houdbaarheid. Door te kopen in de aanbieding bouw je een voorraad op tegen de laagst mogelijke prijzen. Áls je het dan nodig hebt, hoef je er niet de volle prijs voor te betalen.

Cashback op supermarktaankopen

Wist je dat je soms geld terug kunt krijgen voor de aanschaf van een product uit de supermarkt? Scoupy is bijvoorbeeld een app met leuke supermarktacties. Hierin vind je dan producten met een cashback actie. Als je na aanschaf je bon upload krijg je – een deel van – het aankoopbedrag van specifieke producten terug. Vaak gaat het om nieuwe merken, nieuwe producten of vernieuwde producten. Zo kun je goedkoop eens andere producten proberen.

Tip: lees nog 49 bespaartips

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *