Interieur

Zo pas je droogbloemen toe in je interieur | Wooninspiratie tip

Droogbloemen: de woontrend van 2021. Eigenlijk zijn de droogbloemen weer terug van weg geweest, want in de jaren 70 had iedereen de woonaccessoire in huis. Je kunt de bloemen op verschillende manieren terug laten komen in je interieur. Wij delen 3 x een wooninspiratie tip met droogbloemen. Laat je inspireren!

Droogbloemen in glas

De gedroogde bloemen kun je in glas terugvinden. Niet als blikvanger, maar als accessoire in je woonkamer. De bloemen kun je in kleine decoratieve flesjes plaatsen. Sommige kun je ophangen maar er zijn ook exemplaren die je neer kunt zetten. De grote voordelen van droogbloemen is dat je de bloemen geen water hoeft te geven. Je plaatst de bloemen op een leuke plek in je woning en je hebt er geen omkijken meer naar. Ben je niet zo van de glazen flesjes dan kun je de bloemen ook onder een stolp neer zetten. Plaats het glaswerk met bloemen op kast of tafel en je hebt een fleurig kunstwerk in huis. Wil je op een andere manier de natuur in huis halen dan zijn er ook droogbloemen in fles verkrijgbaar. Combineer de kleuren met de accentkleuren van je woonkamer, zodat je een rustige uitstraling behoudt in huis.

Een boeket in vaas

Heb je een mooie vaas in huis, dan kun je er een blikvanger van maken door er een mooie boeket gedroogde bloemen in te plaatsen. Zet de vaas op een plek in huis, waar je nog een beetje kleur kunt gebruiken. Op de grond is een idee. Is de vaas iets kleiner dan kun je het boeket ook op een verhoging neerzetten. Een wooninspiratie tip is bijvoorbeeld in een nis, of tegen een geverfde muur. Het oog zal getrokken worden naar de eyecatcher in je woning, en je saaie plekje in huis heeft een leuke invulling.

Droogbloemen in interieur wooninspiratie tip

Droogbloemen als muurdecoratie

Een andere wooninspiratie tip: droogbloemen aan de muur. Je kunt van de bloemen ook een kunstwerk maken. Plaats de natuurlijke stengels in een doorzichtig lijstje. En je hebt een mooie muurdecoratie. Maar je kunt ook op een andere manier de droogbloemen aan de wand op hangen door bijvoorbeeld de bloemen op een linnen doek vast te maken en op te hangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *