Duurzaam relatiegeschenk kiezen
Lifestyle

Hoe kies je het perfecte relatiegeschenk?

Relatiegeschenken worden veel gebruikt om bestaande relaties te bedanken. En met promotionele geschenken promoot je jouw bedrijf en trek je nieuwe klanten aan. Maar hoe kies je het perfecte relatiegeschenk? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

1. Ken je ontvanger

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een relatiegeschenk is het kennen van je ontvanger. Probeer in hun schoenen te stappen en bedenk wat ze leuk en nuttig zouden vinden. Wat zijn hun interesses? Wat zijn hun behoeften? Een nuttig (en persoonlijk) relatiegeschenk zal een veel grotere impact maken!

2. Houd het relevant en praktisch

Het perfecte relatiegeschenk is er een dat relevant is voor je bedrijf en tegelijkertijd praktisch is voor de ontvanger. Werk je in de horecabranche? Dan kan een snijplank of lunchbox een goede optie zijn.

Als je bedrijf zich op duurzaamheid richt, zou je kunnen kiezen voor milieuvriendelijke relatiegeschenken zoals bedrukte Doppers.

3. Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid is tegenwoordig een grote trend, en terecht. Veel mensen geven de voorkeur aan bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het kiezen van een duurzaam relatiegeschenk laat zien dat je bedrijf zich inzet voor het milieu. Bovendien zijn duurzame geschenken vaak van hogere kwaliteit, wat betekent dat ze jouw boodschap langer zullen verspreiden!

4. Personaliseer je geschenken

Het personaliseren van je geschenken zorgt voor een blijvende herinnering. Dit kan iets eenvoudigs zijn als het toevoegen van de naam van de ontvanger of je bedrijfslogo. Door bijvoorbeeld je bedrijfslogo of een leuke boodschap op een Dopper fles te drukken, creëer je een bruikbaar geschenk.

5. Blijf binnen budget

Hoewel het belangrijk is om een geschenk van hoge kwaliteit te geven, is het ook belangrijk om binnen je budget te blijven. Gelukkig zijn er veel leuke relatiegeschenken beschikbaar in alle prijsklassen, dus je zou geen problemen moeten hebben om iets te vinden dat past bij je budget.