Winkelen in Madrid local
City

Winkelen in Madrid

De liefhebbers van shoppen moeten zeker in het vliegtuig stappen naar Madrid. De Spaanse hoofdstad biedt een enorme verscheidenheid aan winkelstraten en grote winkelcentra. Madrid mag dan ook zeker wel een winkelstad worden genoemd. Shop bij de schattige lokale winkels of kies voor een internationaal merk. Zit het weer niet mee, dan kan je ook altijd nog overdekt gaan shoppen. Extra voordeel, de winkelcentra zijn gemakkelijk te bereiken met de bussen en de metro’s. In dit artikel kom jij meer te weten over het winkelen in Madrid.

Puerta del Sol

Het plein Puerta del Sol kan worden gezien als het kloppende hart van Madrid. In het stadscentrum rondom het bekende plein zijn dan ook een groot aantal winkelstraten te vinden. De bekendste merken komen voorbij, waaronder de H&M en de Primark. Echter is het leuker om het Spaanse warenhuis ‘El Corte Ingles’ te bezoeken. Echt alles is verkrijgbaar bij de warenhuisketen. In het centrum zijn echter ook veel toeristische winkeltjes gevestigd, waar jij een leuk souvenirtje kan aanschaffen. Vergeet ook niet om eens een Spaanse bakkerij binnen te lopen of een drankje te nuttigen op één van de terrasjes.

Winkelen in Madrid Puerta del Sol

Gran Via: de populairste winkelstraat in Madrid

De Gran Via staat bekend als de populairste winkelstraat in Madrid. De grote en internationale merken beschikken dan ook over een vestiging in deze gigantische winkelstraat. Je kan bijvoorbeeld de Zara of de Bershka binnenwandelen. Dit zijn Spaanse kledingmerken en vaak goedkoper dan in Nederland. Voetballiefhebber kunnen de fanshop bezoeken van de lokale voetbalclubs Real Madrid en Atlético Madrid. Er zijn in de Gran Via ook enkele bekende hotels gevestigd en in de omgeving kan jij in de avonduren genieten van een bruisend uitgaansleven.

Winkelcentrum Plaza Rio 2

Enkele jaren geleden werd het winkelcentrum Plaza Rio 2 geopend in het stadscentrum van Madrid. Je kan een bezoek aan het winkelcentrum combineren met een wandeling door het Madrid Rio stadspark. Het winkelcentrum is overdekt en beschikt over ruim 160 verschillende winkels. Je kan op de dakterras ook nog in het zonnetje genieten van een drankje en een fantastisch uitzicht over de Spaanse hoofdstad. Vrijwel alle bekende merken zijn gevestigd in het splinternieuwe winkelcentrum en de kinderen kunnen zich vermaken in de spelletjeshal. Het Plaza Rio 2 is 365 dagen per jaar geopend van 10:00 uur tot 00:00 uur. In het weekend kan jij zelfs tot 01:00 uur terecht in het winkelcentrum om te winkelen in Madrid.

Winkelen in Madrid tips

Winkelcentrum Palacio de Hielo

De meeste lokale inwoners gaan graag shoppen in het populaire winkelcentrum Palacio de Hielo. Het winkelcentrum ligt buiten het centrum, maar is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer. De metro stopt dan ook voor de ingang van het winkelcentrum. Het unieke is dat jij naast shoppen ook allerlei activiteiten kan ondernemen. Geloof het of niet, maar Palacio de Hielo beschikt over een bowlingbaan, ijsbaan en een spelletjeshal. Je kan ook een filmpje pakken in de bioscoop of de sport curling gaan beoefenen. Je hoeft je dus niet druk te maken over wat te doen in Madrid! De keuze aan winkels is ruim en je kan ook nog een hapje eten in één van de vele restaurants.