Tours in Valencia
City

Top 5: Tours in Valencia

Een vakantie in Spanje is voor veel Nederlanders het hoogtepunt van het jaar. Een lange zomervakantie of een korte stedentrip, het land heeft veel te bieden. Je kan bijvoorbeeld eens naar het mooie Valencia gaan. Het is weer eens wat anders dan een stedentrip naar Barcelona en winkelen in Madrid. Je vliegt binnen twee en een half uur naar Valencia. Bezoek één van de prachtige bezienswaardigheden, loop door de indrukwekkende oude binnenstad of ga naar musea. Je kan natuurlijk ook gewoon aan het strand gaan liggen en afkoelen in de Middellandse Zee. Het is nog leuker om een tour te boeken en de stad op een totaal andere manier te leren kennen. Wij hebben speciaal voor onze lezers de vijf leukste tours in Valencia op een rijtje gezet.

1. Tapas Tour in Valencia

De Spaanse keuken is het natuurlijk helemaal. Je kan als toerist een restaurantje bezoeken en genieten van de allerlekkerste tapas. Het is veel leuker om een tapas tour te boeken en op unieke plekken te komen. Je zal drie lokale tapasbarretjes gaan ontdekken, waar je als toerist niet zo snel zou komen. De lokale inwoners genieten hier van de beste tapas van de stad en ook jij kan het een en ander gaan proeven. Een tourgids zal je ook veel vertellen over de Spaanse keuken, de bijbehorende tradities en over de historie van Valencia. De tapas tour duurt 2,5 uur en start om 18:00 uur of 19:00 uur. Je krijgt meer dan 10 verschillende tapas voorgeschoteld en ook enkele heerlijke drankjes. De Tapas Tour van Tours in Valencia kost slechts 40 euro per persoon en is zeker een aanrader voor de liefhebbers van het echte Spaanse eten. Ook voor Valencia in de winter!

Tours in Valencia | Tapas tour Valencia

2. Bustour in Valencia

Als jij op een korte stedentrip bent in Valencia dan kan je de stad het beste gaan verkennen met de toeristenbus. De bustour is beschikbaar in alle grote steden ter wereld, dus ook in Valencia. Je kan op een makkelijke en comfortabele manier door de stad reizen en uitstappen wanneer jij dat maar wilt. Een ticket voor de toeristenbus kost slechts 20 euro. Je kan vervolgens 48 uur onbeperkt reizen met de bus. De route bestaat uit 17 haltes, waarvan de meeste haltes bij de toeristische trekpleisters zijn te vinden. Daarnaast kan jij een audiogids activeren in verschillende talen, bijvoorbeeld Engels, Frans of Duits. Het ticket kan je downloaden op jouw smartphone.

Tours in Valencia | Lokale markten Valencia

3. Lokale Markten Tours in Valencia

Valencia is een grote stad met meer dan 800.000 inwoners. De lokale inwoners gaan massaal naar de markt om betaalbare groentes, vis, vlees en andere etenswaren in te slaan. De markten zijn dan ook een perfecte plek om het echte Valencia te ontdekken. De eetcultuur, het dagelijks leven en de beste etenswaren komen bij elkaar op de markt. De lokale markten tour tijdens een citytrip Valencia is dan ook erg populair. Je zal tijdens de tour vier verschillende markten gaan bezoeken en natuurlijk zal je ook van alles gaan proeven op de markt. Je kan de beste horchateria’s bezoeken om een drankje horchata of de lokale zoete wijn uit te proberen. De tour duurt 3,5 uur en kost 45 euro per persoon.

4. Culinaire Tour in Valencia

Eten en drinken speelt een grote rol in de Spaanse cultuur. Daar kan jij zelf achter komen tijdens de smakelijke culinaire tour in Valencia. Een tourgids in Valencia zal tijdens de tour van alles vertellen over de gerechten, de Spaanse keuken en de gewoontes van de inwoners. Je zal een wandeling gaan maken door het centrum en enkele familiezaken gaan bezoeken. Natuurlijk zal je ook een stop maken bij een markt, waar eveneens veel lekkernijen geserveerd worden. De gids weet precies waar jij het beste van beste kan eten en drinken. Proef de lokale kaas (queso), drink een glaasje dessertwijn en herken de echte Spaanse ham (jámon). De culinaire tour in Valencia duurt drie uur en kost 40 euro per persoon.

Tours in Valencia | Fietstour in Valencia

5. Fietstour in Valencia

Hoe kan jij Valencia nu beter gaan ontdekken dan op de fiets? Het is een sportieve en vooral leuke manier om de bekende bezienswaardigheden in de stad te gaan bekijken. De tour duurt drie uur en brengt je langs vrijwel alle hoogtepunten in Valencia. Je zal een bezoekje brengen aan het historische stadscentrum, de tuinen van de Turia en de stad van de kunst en cultuur en de wetenschap. De gids heeft veel te vertellen en zal je op een vermakelijke manier kennis laten maken met de stad. Er zijn ook e-bikes beschikbaar en natuurlijk kan je om een fietshelm vragen. De fietstour in Valencia is ook geschikt voor kinderen. De tour start dagelijks om 10:00 uur en kost 25 euro per persoon.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een leuke tours in Valencia! Of je nu van eten houdt, de stad al fietsend wil ontdekken of je graag met de bus wil verplaatsen in Valencia. Ook kun je Albufera Spanje bezoeken, zo’n 15 kilometer van de stad Valencia vandaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *