Beste Samsung telefoons van dit moment
Lifestyle

Dit zijn de beste Samsung telefoons van dit moment

Ben je op zoek naar een nieuwe smartphone van Samsung, maar weet je nog niet welke je het best kunt kiezen? Er zijn heel wat smartphones van Samsung uitgebracht, dus valt die keuzestress wel te begrijpen. De beste Samsung telefoons zijn altijd de zogenaamde vlaggenschiptoestellen; de toestellen waar de fabrikant het meest trots op is. Maar er is meer van Samsung te koop. Bijvoorbeeld een handige foldable smartphone die je gemakkelijk opvouwt en in je broekzak stopt.

Top 3 beste Samsung telefoons van dit moment

Er zijn heel wat toptoestellen van Samsung uitgekomen. Heel wat modellen uit 2021 zijn zeker goed genoeg om te gebruiken, terwijl je wel korting krijgt op de aanschafprijs. Ook dit jaar heeft Samsung weer een vlaggenschiptoestel uitgebracht en bovendien is er een mogelijkheid om te besparen door een goedkoper model te nemen. Dit zijn de beste 3 Samsung telefoons van dit moment, voor iedere portemonnee.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Heb je veel geld te besteden en wil het je nieuwste van het nieuwste? Dan kun je denken aan de Samsung Galaxy S22 Ultra. De naam zegt het al; dit model is de beste smartphone die Samsung op dit moment te bieden heeft. Het toestel kwam uit in februari 2022 en is voorzien van Android 12. Met het schermformaat van 6,8 inch heb je wel grote broekzakken nodig. Dankzij 8 GB werkgeheugen en een opslag van tenminste 128GB loopt je smartphone niet vast.

De smartphones van Samsung staan altijd bekend om de goede camera’s met hoge megapixels. Dat is ook bij dit het model geval. Aan de achterzijde zitten vier camera’s: 108 megapixel, 10 megapixel, nog eens 10 megapixel en 12 megapixel. Selfies maak je met de 40 megapixel frontcamera. Maar een SD-slot ontbreekt en bovendien is ‘ie nogal duur. Je betaalt er dik 1200 euro voor.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Wil je wel een groot scherm, maar wil je deze ook gemakkelijk op kunnen bergen in je broekzak? Dan zou het handig zijn als je een smartphone zou kunnen vouwen. Dat is precies wat je met de Samsung Galaxy Z Fold 3 kunt. Dit is de populairste foldable smartphone van dit moment. Als je de smartphone hebt uitgeklapt, heb je een schermformaat van 7,6 inch en 6,2 inch tot je beschikking. Verder heeft het toestel 12 GB werkgeheugen, zodat je ook zwaardere apps kunt gebruiken. Je hebt beperkte keuze in de opslag: wil je 256GB of toch 512GB?

De camera’s zijn met maximaal 12 MP achter en een 10 MP selfiecamera ook een stuk minder goed dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S22 Ultra. De camera’s zijn dus niet helemaal wat je van Samsung gewend bent. Wel krijg je er een duurzaam design voor terug en biedt dit model ook S-Pen ondersteuning. Dat is een soort elektronische pen waarmee je je toestel kunt bedienen. Foldable smartphones zijn nu eenmaal duur en dat is met dit model niet anders. Je betaalt er ook nu nog bijna 1300 euro voor.

Telefoon onder de 300 euro: Samsung Galaxy A52

De Samsung Galaxy A52 is een vast de populairste smartphones uit de A5X-serie. Dat komt vooral doordat deze smartphone veel betaalbaarder is dan de hierboven genoemde smartphones. Sterker nog, de prijs van dit model komt niet boven de 300 euro uit. Maar je moet dan wel genoegen nemen met een stuk mindere specificaties. Wil je dus een 6,5 inch smartphone van Samsung met een iets minder goede camera, maar wel een model dat betaalbaar is? Dan kun je voor dit model kiezen.

De A5X-serie is een mix tussen een lagere prijs en goede kwaliteit. Zo heb je een 6,5 inch scherm tot je beschikking, maar met 6 GB iets minder ramgeheugen. Je kunt al je favoriete foto’s en video’s opslaan op de 128 GB opslag. Deze kun je eventueel ook kiezen in een 256GB-versie. Verder gaat de batterij de hele dag mee en heeft het model vier camera’s achter: 64 megapixel, 12 megapixel en twee keer 5 megapixel.

Selfies maken gaat ook prima met de 32 megapixel selfiecamera. Het beeldscherm zelf is erg mooi en ondanks zijn lage prijs kun je rekenen op jarenlange updates. Maar natuurlijk krijg je voor een lagere prijs ook minder terug. De smartphone is gemaakt van goedkoop materiaal en voelt ook zo aan. Het materiaal gaat daardoor langer mee. En dit toestel heeft ook minder rekenkracht. Gebruik je dit toestel voor WhatsApp en Snapchat? Geen probleem. Maar als je er krachtigere dingen zoals games spelen mee wilt doen, ben je beter af met een duurder model.