8-leuke-kerstfilms-op-netflix
Lifestyle

8 leuke kerstfilms op Netflix om deze kerst te kijken

De kerstperiode is de perfecte tijd om gezellig samen te komen en te genieten van hartverwarmende films. Netflix biedt een schat aan kerstfilms die je in de feeststemming kunnen brengen. Hier zijn acht aanraders die je niet mag missen. Van sommige is er zelfs een heuse filmreeks!

1. Een jongen met de naam Kerstmis

Deze betoverende film vertelt het verhaal van een gewone jongen genaamd Nikolas, die uitgroeit tot de legendarische Kerstman. Met zijn trouwe muis Miika en een rendier aan zijn zijde, begint Nikolas aan een magische reis om zijn vader te vinden. Deze film, vol fantasie en hartverwarmende momenten, is een moderne kerstklassieker die het belang van hoop en geloof benadrukt.

Hoewel het in eerste instantie lijkt op een kinderfilm – wat het deels ook is, wordt je al snel zelf betoverd en meegenomen in het mooie kerstverhaal en de manier waarop de film is gemaakt. Een echte aanrader voor de hele familie!

2. The Christmas chronicles (filmreeks)

In ‘The Christmas Chronicles’ volgen we de broer en zus, Teddy en Kate Pierce, die op Kerstavond een plan bedenken om de Kerstman te betrappen. Hun avontuur neemt een wonderlijke wending wanneer ze onbedoeld de kerstman laten crashen, waardoor ze Kerstmis zelf moeten redden. Met humor, avontuur en een vleugje kerstmagie is deze film een feest voor het hele gezin.

3. Falling for Christmas

Deze romantische komedie brengt de kerstsfeer tot leven met een verhaal over liefde en tweede kansen. Het gaat over een verwende erfgename die na een ski-ongeluk lijdt aan geheugenverlies en wordt opgevangen door een charmante herbergier en zijn dochter. De vonken vliegen, terwijl ze de ware betekenis van Kerstmis en liefde ontdekt.

4. Single all the way

Dit is een hartverwarmende romantische komedie die een modern kerstverhaal vertelt. De film gaat over Peter, die moe is van het oordeel van zijn familie over zijn vrijgezellenstatus. Hij overtuigt zijn beste vriend Nick om tijdens de feestdagen te doen alsof ze een stel zijn, maar hun plan neemt een onverwachte wending. ‘Single All The Way’ is een verfrissende kijk op kerstliefde en familiedynamieken.

5. De familie Klaus (filmreeks)

In ‘De Familie Klaus’ volgen we Jules Claus, die ontdekt dat zijn grootvader een geheime werkplaats heeft waar hij kerstcadeaus maakt. Wanneer zijn grootvader een ongeluk krijgt, is het aan Jules om Kerstmis te redden. Deze hartverwarmende film toont de kracht van familie en de magie van Kerstmis.

6. The princess switch (filmreeks)

In deze romantische komedie ontmoeten een nuchtere bakker en een toekomstige prinses elkaar toevallig en ontdekken ze dat ze identiek lijken. Ze besluiten van leven te ruilen, wat leidt tot allerlei verwikkelingen en natuurlijk romantiek. ‘The Princess Switch’ is een luchtige en vrolijke film die de kerstsfeer goed weet te vangen.

7. Home alone (filmreeks)

Hoewel niet oorspronkelijk van Netflix, blijft ‘Home Alone’ een tijdloze favoriet. Deze klassieker volgt de 8-jarige Kevin McCallister die per ongeluk thuis wordt achtergelaten wanneer zijn familie op kerstvakantie gaat. Wanneer inbrekers proberen zijn huis binnen te dringen, zet Kevin een reeks hilarische en inventieve valstrikken op. ‘Home Alone’ is een must-see voor een goede dosis humor en nostalgie.

8. The Holiday

Deze romantische komedie vertelt het verhaal van twee vrouwen uit verschillende landen die besluiten van huis te ruilen tijdens de kerstperiode om aan hun liefdesverdriet te ontsnappen. Hoewel het een voorspelbaar plot volgt, brengt ‘The Holiday’ een hartverwarmende boodschap over liefde, zelfontdekking en het belang van nieuwe beginnen.

Of je nu op zoek bent naar een film voor het hele gezin, een romantische avond of gewoon een gezellige kerstsfeer, Netflix heeft voor ieder wat wils. Dus pak een warme deken, wat kerstsnacks en geniet van deze magische kerstfilms!