Traprenovatie met overzettreden
Wonen

Trap renoveren? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn!

Denk je aan het renoveren van de trap, dan denk je waarschijnlijk aan een grote en bovenal kostbare klus. Maar wist je dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn? Er komen steeds meer nieuwe traprenovatie opties die de klus een stuk sneller klaren én daarnaast echt niet per se duur hoeven te zijn.

Wat zijn overzettreden?

Overzettreden zijn een optie voor het realiseren van een traprenovatie die eenvoudig en betaalbaar is. Bij een traprenovatie met overzettreden worden als het ware nieuwe traptreden over bestaande traptreden heen geplaatst. Hierdoor heb je geen kosten voor het plaatsen van een volledig nieuwe trap en wordt breekwerk vermeden. Zo kan de goedkope traprenovatie snel gerealiseerd worden!

Traprenovatie met overzettreden

Een traprenovatie met overzettreden is snel en niet duur. Dat betekent niet dat je beperkt wordt in je opties bij deze vorm van renoveren. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende soorten materialen, kleuren en looks!

  • Laminaat overzettreden
  • Vinyl overzettreden
  • Houten overzettreden
  • PVC overzettreden

Welk materiaal het meest geschikt is voor jouw traprenovatie is afhankelijk van jouw stijl, of je de renovatie zelf gaat doen of uit handen geeft en welk onderhoud je wil doen.

Goedkope traprenovatie

Materiaal kiezen voor traprenovatie

Een traprenovatie met laminaat is een klus die je in principe makkelijk zelf kan doen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende kleuren en zijn overzettreden van laminaat makkelijk schoon te houden.

Bij een traprenovatie met vinyl is nauwkeurigheid nodig, maar ook deze renovatie kun je eenvoudig zelf doen. De nauwkeurigheid is een must voor het op maat snijden van het vinyl. Vinyl is een materiaal dat perfect schoon te maken is en is dus een goede optie in een huishouden met kinderen of huisdieren.

Met houten overzettreden wordt in een aantal stappen een eikenhouten trap gerealiseerd. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende kleuren of een onbehandelde optie, die je zelf nog kan schilderen en behandelen. Een houten trap vergt wat meer onderhoud dan de voorgaande opties.

In de afgelopen jaren is PVC in huis steeds populairder geworden, zo ook een traprenovatie met PVC. Het materiaal is relatief goedkoop en eenvoudig te verwerken. Ook vergt het weinig onderhoud en is er nog een belangrijk bijkomend voordeel: PVC werkt geluiddempend. Op een trap is dit natuurlijk erg fijn!

Naast de reguliere optie PVC kun je ook kiezen voor SPC PVC. Dit is PVC gemengd met kalksteen. Het is een duurzame optie die ook geschikt is voor warme en vochtige ruimtes.