Industrieel interieur
Interieur

Deze industriële meubelen blijven populair in 2022

De industriële woonstijl is al lange tijd geliefd en ook in 2022 zal dat zo blijven. De industriële meubelen zijn namelijk stoer, trendy, universeel en te combineren met veel andere woonstijlen die populair zijn. Het industrieel interieur reikt van een stoer ingerichte eethoek tot de New York loft style!

Wat kenmerkt een industrieel interieur?

Als je een industrieel interieur wil – of accenten hiervan wil verwerken – is het wel zo handig om te weten waardoor deze interieur stijl zich laat kenmerken.

Typisch voor een industrieel interieur zijn robuuste meubelen van materialen als hout, metaal en leer.

1. Industriële tafel

Bij een industriële tafel denk je waarschijnlijk aan een houten tafel met robuuste metalen poten, bijvoorbeeld in U-vorm. Dat is logisch, want dit is misschien wel hét populairste item van de industriele meubelen. Industriële eettafels worden van verschillende soorten hout gemaakt. Bijvoorbeeld acaciahout, teakhout of het vaak gekozen steigerhout. De combinatie van een houten tafelblad met metalen onderstel maakt het een typisch industrieel meubel!

2. Leren fauteuil

Een ander interieur item dat je vaak terug ziet in een industrieel interieur is een leren fauteuil. Vaak robuust van design met leren bekleding in de kleuren bruin, oranje of groen. Het leren zitvlak wordt vaak gecombineerd met een onderstel van zwart staal of een RVS onderstel in een strak en minder robuust design. Dit combineert mooi met unieke zwarte plinten!

Een stoere leren fauteuil is een echte eyecatcher voor in jouw industriële interieur! Ook kunnen ze tof staan in bijvoorbeeld een interieur in de sobere woonstijl of in een bohemian interieur.

Industrieel interieur meubelen

3. Industriële kasten

Ook in een industrieel interieur mogen kasten niet ontbreken! Handig om spullen in op te bergen en bovenal ook gewoon een sfeermaker. Met mooie kasten vul je een ruimte namelijk echt in en geef je deze extra karakter. Van grote robuuste kasten tot een dressoir of nachtkastje.

Wederom worden vaak dezelfde materialen gebruikt voor kasten: metaal en hout. Een zwart houten kastje met metalen handgrepen bijvoorbeeld. Ook een open kast van houten planken die verbonden worden door RVS steigerbuizen zie je vaak terug in een industrieel interieur.