Meten van raamdecoratie
Interieur

Het meten van raamdecoratie: hier moet je op letten

Er zijn zoveel keuzeopties als het gaat om raamdecoratie. En als je dan een soort, materiaal en kleur hebt gekozen is het tijd om te meten. Het meten van raamdecoratie is gemakkelijk en kun je prima zelf, maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten.

Raamdecoratie kiezen

Het kiezen van raamdecoratie voor je woning is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk veel verschillende opties en dat maakt het maken van een keuze niet makkelijker. Zeker wanneer je nog niet weet wat voor soort raamdecoratie je zoekt. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van het raam en de situatie.

Voor een slaapkamer zijn plissé- of rolgordijnen een goede keuze. Deze zijn namelijk ook verkrijgbaar in verschillende verduisterende stoffen. Omdat deze raamdecoratie goed aansluit op het raam kun je het echt donker maken!

Bij TUISS raamdecoratie kun je gratis kleurstalen bestellen om te helpen bij je keuze.

Meten vaan raamdecoratie

Raamdecoratie meten

Voordat je je raamdecoratie op maat kan bestellen moet je de juiste maten weten. Het inmeten van raamdecoratie is gelukkig ontzettend makkelijk! Je moet hiervoor wel een aantal dingen weten:

1. Op óf in het kozijn

Wil je dat je raambekleding over het raam valt, en er dus een overlap is? Dan kies je voor ‘op het kozijn’ en volg je dus hiervoor de stappen tijdens het inmeten. Als je wil dat de raamdecoratie perfect in het kozijn of tussen de muren past, dan kies je voor ‘in het kozijn’.

Let op: het is belangrijk dat het kozijn diep genoeg is. Daarnaast moet je rekening houden met eventuele obstakels zoals een handgreep.

2. Inhoudingen

Doe zelf niet zomaar inhoudingen op de maten tijdens het opmeten. Dit wordt over het algemeen door de raamdecoratie leverancier gedaan, zodat jouw raamdecoratie aan de hand van jouw opgegeven afmetingen perfect past!

3. Inmeten per soort raamdecoratie

Het is belangrijk om te onthouden dat de manier van inmeten per soort raamdecoratie kan verschillen. Volg dus goed de meetinstructies voor het soort raamdecoratie die je hebt gekozen.

Wanneer je een raamdecoratie soort, kleur en materiaal hebt gekozen en deze hebt ingemeten is het tijd om te bestellen. Jouw op maat gemaakte raamdecoratie bestel je goedkoop bij TUISS raamdecoratie. Na het bestellen is het wachten op de levering en dan… monteren en genieten van je nieuwe raambekleding!