HP instant ink
Lifestyle

De 3 frustraties van printen

Printen. Ook al is het niet goed voor het milieu, we moeten soms toch nog wel eens een printje maken.

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die overgaan van papier naar digitaal bewaren. Maar als je te maken krijgt met de overheid of bijvoorbeeld een abonnement wilt afsluiten, kan het maar zo zijn dat je een formulier moet printen en ondertekend terug moet sturen. Vaak mogen handtekeningen die je in een PDF-bestandje zet, niet. Dat betekent dat je de goede oude printer weer eens aan moet zetten. Maar echt leuk is dat nooit.

Frustrerend

Sterker nog, als je gaat printen kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Wil je even snel een verzendlabel van een grote webwinkel printen, dan kan dat nog best een klus zijn. Want vrijwel nooit komt het papier meteen uit de printer rollen. Er is altijd wel een reden waarom iets meer tijd kost dan nodig.

Inkt op

De meest herkenbare frustratie is waarschijnlijk het inkt dat op is. Maar weer een dure cartridge aanschaffen is vervelend en vaak is zelf bijvullen een enorm geknoei. Gelukkig heeft fabrikant HP daar een oplossing voor bedacht: HP Instant Ink. Daarmee krijg je cartridges toegestuurd nog voordat je printer volledig zonder komt te zitten. Zo is het vervangen van inkt een fluitje van een cent en kun je gemakkelijk weer door.

Zo hoef je nooit zelf meer achter inkt aan of te zoeken naar cartridges die samenwerken met je printer. HP Instant Ink heeft het allemaal al voor je geregeld.

Papier zit vast

Eén van de meest frustrerende gebeurtenissen bij het printen is als je printer je papier opeet. Hallo, printer? Ik wil graag een geprint papiertje. Niet eentje onder de kreukels, maar een mooi, egaal papiertje. Want vaak moet je de halve printer uit elkaar halen om één A4-tje weer los te krijgen. En met een beetje ongeluk scheurt het papier af en ben je nog verder van huis.

De printer is offline

De laatste frustratie van printen is als je helemaal niet kunt printen. De meeste printers hebben draadloos internet. Maar als de printer zichzelf afmeldt van het netwerk, kun je niet meer printen. Dan moet je eerst weer alle instellingen door om je draadloze netwerk weer aan te melden. En zelfs als je de printer met een kabel hebt aangesloten, kan het zijn dat je computer nog steeds zegt dat de printer offline is.

Alleen deze frustraties zouden al genoeg reden moeten zijn om voortaan alles digitaal te doen!