Bruiloftsgast etiquette outfit
Fashion

Bruiloftsgast etiquette: wat kan wel en wat kan niet?

De eerste regel van de bruiloftsgast outfit is eenvoudig: vermijd wit. Wit is traditioneel voorbehouden voor de bruid. Daarnaast moet je outfit gepast zijn voor de gelegenheid. Kies iets stijlvol en comfortabel dat past bij de formele of informele aard van het evenement. Twijfel je over je outfit en of een kledingstuk wel of niet kan? Onthoud dan de regel: bij twijfel niet doen! Vergeet niet, je bent er om de liefde te vieren en niet om de show te stelen!

Dresscode voor bruiloften

Een van de grootste factoren bij het kiezen van een bruiloft outfit is de dresscode. Deze wordt vaak op de uitnodiging vermeld en kan variëren van casual tot black tie. Het is belangrijk deze richtlijnen te volgen om niet uit de toon te vallen en aan de wensen van het bruidspaar te voldoen. Heb je nog hulp nodig bij jouw outfit als bruiloftsgast? Bij Topvintage vind je alles voor dé perfecte look!

Een bruiloft dresscode is meer dan alleen een regel of richtlijn voor je outfit. Het helpt bij het creëren van een uniforme look en feel voor het evenement, wat zorgt voor prachtige foto’s en een unieke sfeer. Dat zul je zelf ook ervaren!

Soorten jurken voor bruiloft

Als de bruiloft formeel is, kun je kiezen voor een aangesloten pencil dress. Deze jurken zijn chic en elegant, zonder over de top te zijn. Ze zijn perfect voor een avondbruiloft of een evenement in een luxe locatie. Bij een informele bruiloft kun je uit meer soorten jurken kiezen. Van een midi- tot lange jurk en van een aangesloten model tot een romantische zwierige jurk met uitlopende rok. Afhankelijk van de dresscode, trouwlocatie en je persoonlijke stijl kun je kiezen voor een printje of een toffe kleur. Een groene jurk is verrassend mooi en deze kleur staat veel vrouwen erg goed!