Zwarte jaloezieën in het interieur
Interieur

Inspiratie voor de woonkamer

Gastblog: Je woonkamer is een van de belangrijkste plekken in je huis. De stijl, indeling en inrichting zijn dus heel belangrijk… maar er zijn ook onderwerpen waar je misschien minder snel bij stilstaat. Op de nieuwe wooninspiratie website van Wooninfluencers kwamen we een aantal interessante onderwerpen tegen die we graag op een rijtje zetten.

De top 6 tips voor je woonkamer van Wooninfluencers:

1. Verbeter je akoestiek

Met alle mooie smart televisies, 3D brillen, audiosystemen en smart systemen is het belangrijk dat je al die technologie en je audio mooi tot zijn recht laat komen. Hiervoor moet je dus ook nadenken over het verbeteren van je akoestiek. Op Wooninfluencers kwamen we een leuke blog tegen van Daphne over dit onderwerp met tips over hoe je je akoestiek kan verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan je wandbekleding. Met een dikker behang kan je de akoestiek verbeteren.

2. Caribische deco

Ga met het seizoen mee! Hoe lekker is het als het weer warmer wordt en we weer langzaam van binnen naar buiten gaan. Alles wat buiten stond heb je of heel netjes winterklaar gemaakt of heeft in de herfst, winter en delen van het voorjaar in weer en wind buiten gestaan. Tijd voor een belletje aan het grofvuil en tijd voor nieuwe deco op je balkon en tuin! Wooninfluencer Aranka woont op Curacao en geeft tips over het zomerklaar maken van je huis met Caribische deco.

3. Nieuwe lente kleuren 2023: Pastels

Als je dan toch bezig bent met zomerklaar maken, weet dan dat de nieuwste kleurtrends pastels zijn. Wooninfluencer Conny vertelt op de blog van Wooninfluencers over deze nieuwe kleuren en hoe je die kan toepassen in je woonkamer. Ook Mieke ziet pastel als de nieuwste kleurtrend: Digital Lavender.

4. Duurzame verlichting: LED

We willen allemaal duurzamer gedrag vertonen en het vervangen van je halogeen voor LED is al een goede stap. Wooninfluencer Gerdie vertelt over de voordelen van LED verlichting. Je kan heel veel sfeer creëren in je woonkamer met de verschillende lichtsterkten. Kijk naar de handige tabel die Gerdie in haar blog heeft toegevoegd om lumen naar watt om te rekenen.

5. Verkopen en 2dehands kopen

Als we dan toch op de duurzame toer gaan: verkoop je oude spullen via Marktplaats en koop je nieuwe spullen bij de kringloopwinkel. Wooninfluencer Charlotte vertelt hoe je succesvol kan verkopen op Marktplaats en Roos neemt je mee in Roza’s wereld van 2dehands pareltjes!

6. Samenwonen met huisdieren

Als je een hond of kat hebt dan zie je daar spullen van terug in je woonkamer. Maar hoe kan je je interieur combineren met je huisdier en een win-win situatie creëren? Wooninfluencer Daisy weet alles van samenwonen met katten en Silvia geeft tips over het combineren van bijvoorbeeld de drinkbak van je hond met jouw stijl!

Genoeg reden dus om de website van Wooninfluencers te checken en hun te volgen op Instagram! Als je zelf wooninfluencer bent kun je je ook aanmelden om mee te doen!