Interieur

Maak zelf een houder voor droogbloemen

Wij blijven droogbloemen ontzettend leuk vinden! De gedroogde bloemen blijven veel langer mooi dan verse bloemen en hierdoor kun je er langer van genieten. Daarnaast zijn er verschillende (creatieve) manieren waarop je droogbloemen in interieur kunt verwerken. De droogbloemen houder is er daar één van! Een DIY droogbloemen houder zelf maken is ontzettend makkelijk. Ontdek hoe je er een maakt die aansluit bij jouw woonstijl!

Droogbloemen houder

In een droogbloemen houder kun je je droogbloemen plaatsen om de houder vervolgens een mooie plek in je interieur te geven, waar de droogbloemen tot zijn recht komen. Er zijn verschillende soorten houders voor droogbloemen: van hout tot keramiek en klei.

DIY droogbloemen houder zelf maken

Het is natuurlijk erg leuk om zélf een houder te maken voor je droogbloemen en dit is helemaal niet moeilijk! Wij nemen je mee in het proces van het zelf maken van een droogbloemen houder van klei. Door je eigen droogbloemen houder te maken met deze klei diy kun je deze aanpassen op je woonstijl. Wel zo leuk!

droogbloemen houder zelf maken

Wat heb je nodig?

  • Luchtdrogende klei óf klei om af te bakken
  • Sateprikker
  • Eventueel verf
  • Folievlokken voor de finishing touch

Welke klei je kiest is afhankelijk van de kleuren die je wil gebruiken en de structuur die je terug wil zien. Luchtdrogende klei ( Creall Do & Dry, verkrijgbaar bij Action) droogt wit op en is de perfecte klei voor een droogbloemen houder die in een minimalistisch of Scandinavisch interieur zal komen te staan. Tevens is deze klei na drogen in een kleur naar wens te verven.

Heb je andere kleuren op het oog, of geen geduld om klei aan de lucht te laten drogen? Je kunt dan kiezen voor klei die je in de oven af kunt bakken. Deze klei bestaat van verschillende merken en er is keuze uit heel veel kleuren. Voor de droogbloemen houder die op de foto’s te zien is, is gebruik gemaakt van een set klei van Action.

Droogbloemen houder maken

Zo maak je een droogbloemen houder

Allereerst is het belangrijk om de klei goed te kneden. Hierdoor wordt hij zacht(er) en kun je er goed mee werken. Zeker bij afbakklei zal het zacht kneden wat langer duren. Daarna draai je van de klei een bol, om deze vervolgens een beetje plat te drukken op de ondergrond zodat hij stevig kan staan. Zorg dat het geheel niet te plat wordt, want dan zullen de droogbloemen niet blijven staan.

Als de vorm naar wens is, is het tijd om gaatjes te maken waar de droogbloemen in kunnen staan. Met een satéprikker maak je gaatjes. Doe dit niet te diep.

Wanneer de vorm naar wens is en de gaatjes voor de droogbloemen gemaakt zijn, is het tijd om de klei te laten drogen of af te bakken in de oven. Volg voor het afbakken in de oven de aanwijzingen op de verpakking van de gebruikte klei.

Nadat de klei gedroogd is of afgebakken, kun je finishing touches toevoegen aan de droogbloemen houder. Wellicht wil je deze verven of decoreren met folievlokken.

Na al deze stappen is jouw DIY droogbloemen houder helemaal klaar om te gaan shinen in jouw interieur! Deze DIY is ook erg leuk om te maken om als cadeautje te geven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *