marmer onderhouden
Interieur

Marmer onderhouden doe je met deze handige tips

Marmer is een ware toevoeging aan je interieur. Om zo lang mogelijk te genieten van je natuurstenen items moet je deze op de juiste manier onderhouden. Marmer onderhouden doe je zo!

Toevoeging aan je interieur

Marmer, een ware toevoeging aan je interieur. Het is een duurzaam materiaal met luxe uitstraling. Toevoeging van het materiaal marmer aan de badkamer zorgt voor nog meer luxe en charme. In de keuken zorgt het voor extra sfeer en marmer kan ook bijdragen aan een moderne vibe in je interieur.

Het steensoort marmer is verkrijgbaar in veel verschillende kleurschakeringen. Denk hierbij ook aan roze, prachtig! Ook is er variatie in soorten en patronen. Je kent het ‘geaderde’ marmer wel. De variatie binnen de steensoort zorgt ervoor dat het materiaal gebruikt kan worden voor toepassingen met zowel een authentieke als moderne uitstraling.

Marmer onderhouden

Om zo lang mogelijk te genieten van het marmer in je interieur zul je het goed moeten onderhouden. Dat doe je zo:

1. Impregneren

Wanneer het bijvoorbeeld een marmeren. tafel betreft, is het verstandig om deze te impregneren. Precies ja, net zoals je ook met nieuwe schoenen doet! Zo zorg je ervoor dat vloeistoffen niet in het marmer zullen trekken. Je zorgt in feite voor een beschermende laag.

2. Meteen schoonmaken

Daarbij is het dus ook belangrijk om de tafel na gebruik meteen schoon te maken, zo ontneem je vlekken en eventuele vloeistoffen de kans om in het marmer te trekken.

3. Kies de juiste schoonmaakmiddelen

Maak voor het schoonmaken van marmeren items – bijvoorbeeld jouw eettafel – alleen gebruik van schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer. Een voorbeeld hiervan is groene zeep.

Marmer is een natuurmateriaal en bestaat uit kalk. Je dient dan ook echt op te passen met schoonmaakmiddelen, kalk kan natuurlijk oplossen en je kunt door verkeerd gebruik van middelen je marmer echt beschadigen.

4. Géén schuurspons

Blijf tijdens het onderhouden van marmer en het schoonmaken van dit materiaal ver weg van de schuurspons. Hiermee kun je het marmer flink beschadigen en krassen achterlaten. Het liefst gebruik je een zachte doek of spons. Na het schoonmaken het marmer afdoen met een droge doek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *