wat is keramisch parket
Wonen

Keramisch parket: een tegelvloer met houtlook

Als we denken aan het warme en tijdloze gevoel van een houten vloer, worden wij meteen enthousiast! Maar de zorgen over onderhoud, duurzaamheid en vochtbestendigheid kunnen soms afschrikken. Daarom hebben we het in dit blogartikel over keramisch parket: de perfecte combinatie van de look van hout en de praktische voordelen van tegels. Ontdek waarom het misschien wel de perfecte vloerkeuze voor jou is!

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket, ook wel houtlook tegels genoemd, is een type keramische tegel die is ontworpen om eruit te zien als echt hout. Ze hebben de authentieke uitstraling van hout, inclusief de natuurlijke nerfpatronen en kleurvariaties.

Voordelen van keramisch parket

Kiezen voor een vloer kan soms een afweging zijn tussen wat qua look je voorkeur heeft en wat praktisch is. Met keramisch parket krijg je echter het beste van beide werelden!

1. Duurzaamheid: In tegenstelling tot traditioneel hout, is keramisch parket bestand tegen krassen, deuken en slijtage. Dit maakt het ideaal voor drukbezochte ruimtes of gezinnen met kinderen en huisdieren.

2. Vochtbestendig: Een van de grootste voordelen van keramisch parket is de weerstand tegen vocht en water. Dit betekent dat je nu de warme uitstraling van hout kunt hebben in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of zelfs buiten!

3. Onderhoudsvriendelijk: De houtlook tegels zijn onderhoudsarm. Hoe fijn is dat?! Een eenvoudige dweilbeurt op zijn tijd is voldoende om je vloer er als nieuw uit te laten zien.

4. Vloerverwarming: Tegels zijn over het algemeen de beste keuze in combinatie met vloerverwarming, omdat keramiek de warmte (en vloerkoeling) goed geleidt. Dat geldt dus ook voor de mooie houtlook tegels!

Tegelvloer leggen en onderhouden

Het leggen van keramisch parket kan – afhankelijk van het patroon en de ruimte – uitdagend zijn. Het is aan te raden om dit door professionals te laten doen voor het beste resultaat. Bij Regge Tegels kun je terecht voor houtlook tegels en advies!

Het onderhouden van de vloer is echter een fluitje van een cent. Regelmatig vegen of stofzuigen doe je om vuil en huisdierharen makkelijk weg te halen. Daarnaast kun je de vloer op zijn tijd dweilen met een mild schoonmaakmiddel. Dat is voldoende! Vermijd schurende reinigingsmiddelen om de glans en afwerking van je tegels te behouden.